Κόσμος

Συνεχίζεται η ένταση στις φυλακές της Βραζιλίας – Νέα εξέγερση [pics, vid]

Δεκάδες έγκλειστοι κατέλαβαν σήμερα (16-01-2017) προσωρινά την ταράτσα της φυλακής Αλκασουίς, κοντά στη Νατάλ, στη βορειοανατολική Βραζιλία. Πρόκειται για την φυλακή όπου 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βίαια επεισόδια τη νύχτα του Σαββάτου.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μια ομάδα φυλακισμένων ύψωσε σημαίες στη μισοκατεστραμμένη στέγη της μεγαλύτερης φυλακής της Πολιτείας του Ρίου Γκράντε ντου Νόρτσι, όπου οι δυνάμεις ασφαλείας την Κυριακή 15 Ιανουαρίου ανέκτησαν κατά τα φαινόμενα τον έλεγχο μετά την πολυαίμακτη εξέγερση.

Η κατάληψη της στέγης άρχισε τα ξημερώματα της Δευτέρας και τερματίστηκε το απόγευμα (στις 18:00 ώρα Ελλάδας) μετά την ανάπτυξη περίπου πενήντα ανδρών μιας επίλεκτης μονάδας της αστυνομίας για να αποφευχθεί το ξέσπασμα νέων επεισοδίων καθώς συνεχίζεται ο αιματηρός πόλεμος ανάμεσα σε συμμορίες που επιδιώκουν να ελέγξουν τη διακίνηση ναρκωτικών.

Ο απολογισμός αυτής της σύγκρουσης είναι ήδη εξαιρετικά βαρύς από την αρχή της χρονιάς, με 115 νεκρούς μέσα στις φυλακές της Βραζιλίας. Οι δολοφονίες στις περισσότερες περιπτώσεις συνοδεύτηκαν από ωμότητες: αποκεφαλισμούς και ακρωτηριασμούς.

Στο σωφρονιστικό κατάστημα Αλκασουίς τα βίαια επεισόδια ξέσπασαν το βράδυ του Σαββάτου και διήρκεσαν σχεδόν 14 ώρες. Συνεπλάκησαν μέλη δύο αντίπαλων συμμοριών που κατάφεραν να βγουν από τις χωριστές πτέρυγες όπου κρατούνταν και να συγκρουστούν βάρβαρα.

Στο εσωτερικό της καθεμιάς από τις πτέρυγες τα κελιά δεν κλειδώνουν καθώς οι μπάρες είχαν καταστραφεί σε μια εξέγερση το 2015. Την ίδια ώρα, η δύσκολη αναγνώριση των ακρωτηριασμένων πτωμάτων άρχισε το πρωί, μια εξέγερση εκδηλώθηκε σε ακόμη μια φυλακή της ίδιας πολιτείας πριν ξημερώσει, στις 03:00. Κρατούμενοι έβαλαν φωτιά στα στρώματά τους και χωροφύλακες επενέβησαν για να ανακτηθεί ο έλεγχος της κατάστασης. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, δεν αναφέρθηκε κανένας σοβαρός τραυματισμός.

Το σωφρονιστικό κατάστημα της Αλκασουίς, όπου έγινε η σφαγή, αποτελεί σύμβολο του προβλήματος του υπερπληθυσμού που αντιμετωπίζουν οι φυλακές στη Βραζιλία, καθώς σε αυτό είναι έγκλειστοι 1.083 άνθρωποι παρότι η ονομαστική του χωρητικότητα δεν ξεπερνά τους 620 κρατούμενους, σύμφωνα με την κυβέρνηση της Πολιτείας.

Σε εθνικό επίπεδο, το επίπεδο πληρότητας των φυλακών ανέρχεται σε 167% σε σύγκριση με την ονομαστική χωρητικότητα των σωφρονιστικών καταστημάτων, κατά πρόσφατα στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης της Βραζιλίας.

 Άλλες δύο σφαγές μεγάλης κλίμακας διαπράχθηκαν από τις αρχές του μήνα στη βόρεια Βραζιλία–πενήντα έξι κρατούμενοι σφαγιάστηκαν την 1η Ιανουαρίου σε μια φυλακή στο Μανάους, στην Αμαζονία, και , άλλοι 31 δολοφονήθηκαν με βάρβαρο τρόπο σε φυλακή της Πολιτείας Χοράιμα.

Με πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ ήθελε τον παλαιστή του ΜΜΑ, Ντέινα Γουάιτ, για εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου – «Σε παρακαλώ, δέξου»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι πρότεινε τη θέση στον διευθυντή του χώρου των μικτών πολεμικών τεχνών και «βίαιο μαχητή», ο οποίος ωστόσο απέρριψε την πρόταση
Dana White και Donald Trump
Μακελειό στην Πολωνία: 25χρονος ακροδεξιός με «υπερεθνικιστικές» απόψεις ο δράστης – Ακόμη τρεις νεκροί εντοπίστηκαν σπίτι του
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων από τους πυροβολισμούς στην Πολωνία - Ο δράστης φέρεται να σκότωσε την οικογένειά του πριν ανοίξει πυρ στην καρδιά της Κρακοβίας
Πολωνία
24
«Όχι» στον Νετανιάχου - Ο πρόεδρος Χέρτζογκ θα δώσει εντολή στον Άιζενκοτ για τον σχηματισμό κυβέρνησης στο Ισραήλ
Ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Νετανιάχου θα λάβει επίσημα την εντολή στις 8 Νοεμβρίου και θα έχει 28 ημέρες για να σχηματίσει κυβέρνηση, με δυνατότητα παράτασης 14 ημερών
Άιζενκοτ και Νετανιάχου 8
Σφοδρή επίθεση Νετανιάχου κατά των αραβικών κομμάτων - «Το ενδεχόμενο συμμαχίας με ισλαμιστές θα διαλύσει το Ισραήλ»
Μετά τις βουλευτικές εκλογές της 27ης Οκτωβρίου, ο Ισραηλινός πρόεδρος, Ισαάκ Χέρτζογκ αναμένεται να ανακοινώσει σε ποιον θα δώσει διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
«Πυρά» Τραμπ κατά Δημοκρατικών: «Απειλούν και εκβιάζουν Ρεπουμπλικανούς με μομφή, διατάζω την διερεύνηση της εγκληματικής πράξης, αμέσως!»
«Πρόκειται για εκβιασμό και πρέπει να λογοδοτήσουν, απειλούν τους δωρητές μας με φυλάκιση και πολλές άλλες μορφές τιμωρίας, μόνο και μόνο επειδή τυχαίνει να είναι Ρεπουμπλικάνοι» γράφει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Donald Trump σε Halloween πάρτι που διοργάνωσε στο Mar-a-Lago της Φλόριντα στις 31 Οκτωβρίου 2026 10