Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Συνεχίζεται το θρίλερ της πτήσης ΜΗ370: Έκαψαν συντρίμμια που ξέβρασε το νερό

Συνεχίζεται το θρίλερ της πτήσης ΜΗ370: Έκαψαν συντρίμμια που ξέβρασε το νερό

Χωρίς να συνειδητοποιούν τη σημασία ευρημάτων στην ακτή, κάτοικοι του νησιού La Reunion ομολόγησαν πως κατέστρεψαν εν αγνοία τους συντρίμμια.

Τη στιγμή που πιθανολογείται πως το κομμάτι αεροσκάφους που ξεβράστηκε στο νησί στον Ινδικό Ωκεανό ανήκει στην πτήση MH370, οι ντόπιοι παραδέχτηκαν πως έκαψαν βαλίτσες που ξεβράστηκαν από το νερό.

Ο καθαριστής παραλίας Nicolas Ferrier ανέφερε ότι εντόπισε ένα μπλε κάθισμα στις αρχές Μαΐου και πως έβαλε φωτιά σε δύο βαλίτσες που βρήκε χωρίς να συνειδητοποιήσει την πιθανή αξία του ευρήματος.

“Το κομμάτι που βρέθηκε προσδιορίζεται επίσημα ως τμήμα ενός Boeing 777. Αυτό επαληθεύεται από τις γαλλικές αρχές και τον κατασκευαστή της Boeing”, σημείωσε ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Liow Tiong.


Οι ειδικοί ελπίζουν πως το κομμάτι που ανακαλύφθηκε στο γαλλικό νησί La Reunon θα βοηθήσει ώστε να εξακριβωθεί η τύχη του αεροσκάφους που εξαφανίστηκε τον περασμένο Μάρτιο με 239 επιβάτες και πλήρωμα.

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί πως ανήκει στην πτήση MH370 τότε θα μπορέσουν με σύγχρονα εργαλεία να συλλέξουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αίτια της συντριβής.

Το σχήμα του για παράδειγμα μπορεί να υποδηλώνει μια έκρηξη στον αέρα ή μια συντριβή στον ωκεανό. Οι δοκιμές ήρθαν μετά την ανακάλυψη ενός ακόμα μεταλλικού κομματιού που βρέθηκε κοντά στο σημείο και του τμήματος φτερού.

Αρχικά είχε αναφερθεί πως πρόκειται για τμήμα από την πόρτα του αεροπλάνου, αλλά οι αξιωματούχοι κατέληξαν στο συμπέρασμα πως πρόκειται για τμήμα εσωτερικής σκάλας.

Εξονυχιστικές έρευνες συνεχίζονται στο σημείο, με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταφορών της Μαλαισίας Abdul Aziz Kaprawi να επισημαίνει πως “κινούμαστε κοντά στην επίλυση του μυστηρίου της πτήσης MH370”.

Πηγή: Mirror

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε