Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Συνεχίζονται οι συλλήψεις για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις

Συνεχίζονται οι συλλήψεις για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις

Άλλα δύο άτομα συνελλήφθησαν το βράδυ στις ΗΠΑ ως ύποπτοι για πιθανή τρομοκρατική επίθεση.

Πρόκειται για έναν 19χρονο και έναν 29χρονο άνδρα, οι οποίοι παρακολουθούνταν από πράκτορες του FBI.

Την Πέμπτη συνελήφθη από το FBI ένας Ιορδανός, επειδή επιχείρησε να ανατινάξει έναν ουρανοξύστη στο κέντρο του Ντάλας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, πρόκειται για τον 19χρονο Χοσάμ Μάχερ Χουσέιν Σμάντι, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα χρήσης όπλου μαζικής καταστροφής.

Ο Σμάντι, που ήταν υπό παρακολούθηση από την ομοσπονδιακή αστυνομία, συνελήφθη κοντά στο Φάουντεν Πλέις, έναν γυάλινο πύργο 60 ορόφων στο κέντρο του Ντάλας, αφού τοποθέτησε εκεί ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο.

Την Τετάρτη συνελήφθη ένας 29χρονος ο οποίος κατηγορείται ότι σχεδίαζε να ανατινάξει ένα παγιδευμένο φορτηγάκι έξω από ένα ομοσπονδιακό κτίριο στο Σπρίνγκφιλντ του Ιλινόι .

Ο Μάικλ Φίντον γνωστός με το όνομα Ταλίμπ Ισλάμ συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να ανατινάξει από απόσταση το φορτηγό που το είχε σταθμεύσει λίγο νωρίτερα μπροστά από ένα ομοσπονδιακό κτήριο στο οποίο στεγάζεται και ένα δικαστήριο.

Ο Φίντον πίστευε ότι το φορτηγό ήταν παγιδευμένο, ωστόσο στην πραγματικότητα ήταν ακίνδυνο, αφού το είχαν ετοιμάζει πράκτορες του FBI που παρακολουθούσαν το σχέδιο του 29χρονου από την αρχή.

Το FBI υποστηρίζει ότι οι συλλήψεις των δύο ανδρών δε σχετίζονται μεταξύ τους, αλλά και δεν σχετίζονται με τη σύλληψη του 24χρονου Αφγανού μετανάστη, Ναζιμπουλάχ Ζαζί, ο οποίος συνελήφθη στο Ντένβερ του Κολοράντο, για πιθανή τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε