Κόσμος

Σύνοδος Κορυφής – Κορονοϊός: Έτοιμοι οι 27 να επιταχύνουν επειγόντως την αδειοδότηση και παραγωγή εμβολίων

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σκοπεύουν να επιταχύνουν επειγόντως την αδειοδότηση, την παραγωγή και τη διανομή εμβολίων κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με Γερμανικό Πρακτορείο. Οι 27 κατά τις συνομιλίες που θα έχουν σήμερα θα αναζητήσουν τρόπους για την ενίσχυση των εκστρατειών εμβολιασμού, καθώς Ισραήλ και Βρετανία τους έχουν αφήσει πίσω στην «κούρσα» ανοσοποίησης. 

«Είναι ανάγκη να επιταχύνουμε επειγόντως την αδειοδότηση, την παραγωγή και τη διανομή εμβολίων, καθώς και τον εμβολιασμό», πρόκειται να δηλώσουν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, σύμφωνα με το σχέδιο δήλωσης που είδε το Γερμανικό Πρακτορείο. Τα κράτη μέλη θα υποστηρίξουν τις πρόσφατες προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να εργασθεί με τη βιομηχανία και να αντιμετωπίσει τα «μποτιλιαρίσματα», σύμφωνα με το σχέδιο δήλωσης, έπειτα από εβδομάδες έντασης με τις φαρμακευτικές εταιρείες για καθυστερήσεις στις παραδόσεις.

Click4more: Μόσιαλος: Το εμβόλιο της Johnson & Johnson δίνει προστασία 100% από νοσηλεία 28 μέρες μετά

Τα δύο άλλα θέματα είναι πιο επίμαχα στους κόλπους της ΕΕ: κλείσιμο συνόρων και πιστοποιητικά εμβολιασμού ως βάση για ταξιδιωτικά δικαιώματα. Η Κομισιόν επέπληξε τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Ουγγαρία, τη Δανία, τη Σουηδία και τη Φινλανδία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα επειδή σφράγισαν τα σύνορά τους σε μια προσπάθεια να μειώσουν την εξάπλωση των παραλλαγμένων στελεχών του νέου κορονοϊού.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πιέζει τα κράτη μέλη να παραμείνουν στο πλαίσιο για τα ταξίδια στο εσωτερικό της Ένωσης το οποίο συμφωνήθηκε πριν από λίγες μόλις εβδομάδες με βάση κοινές εκτιμήσεις για τους κινδύνους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Αξιοποιούμε την πολύτιμη κληρονομιά του Φραγκίσκου και πορευόμαστε με την ίδια ελπίδα που πηγάζει από την πίστη»
Με αναφορά στο όνομα που επέλεξε και στην παρακαταθήκη του Φραγκίσκου, ο νέος πάπας υπογράμμισε: «Αισθανόμενος ότι πρέπει να ακολουθήσω αυτά τα χνάρια, σκέφτηκα να λάβω το όνομα Λέων ο ΙΔ'»
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μιλάει κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους καρδιναλίους στο Βατικανό
Ινδία και Πακιστάν συμφώνησαν σε άμεση κατάπαυση του πυρός - «Συγχαρητήρια και στις δύο χώρες που χρησιμοποίησαν την κοινή λογική» λέει ο Ντόναλντ Τραμπ
«Συγχαρητήρια και στις δύο χώρες που χρησιμοποίησαν την κοινή λογική» έγραψε σε ανάρτησή του ο Αμερικανός πρόεδρος για την αποκλιμάκωση της κρίσης μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν
Άνδρας σε χαλάσματα κτιρίου που καταστράφηκε από πακιστανική επίθεση στο ινδικό Κασμίρ 6
Μάργκοτ Φρίντλεντερ: Πέθανε η γηραιότερη επιζήσασα του ολοκαυτώματος σε ηλικία 103 ετών
Μετά την επιστροφή της στη Γερμανία, η Friedländer έδωσε πολυάριθμες ομιλίες και επισκέφθηκε πολλά γερμανικά σχολεία για να συνομιλήσει με παιδιά και νέους - υπήρξε εξέχουσα φωνή στη σύγχρονη Γερμανία
Η Margot Friedländer