Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Σύντομο τετ α τετ Χριστοδουλίδη – Τατάρ για το Κυπριακό

Σύντομο τετ α τετ Χριστοδουλίδη – Τατάρ για το Κυπριακό
Φωτογραφία: Reuters

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ θα ανακοινώσει σύντομα και επίσημα τον διορισμό του απεσταλμένου για το Κυπριακό, όπως δήλωσε ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ, υπογραμμίζοντας πως αυτός δεν θα σηματοδοτήσει την έναρξη των διαπραγματεύσεων αλλά ένα σημαντικό βήμα για εξεύρεση εδάφους για το επόμενο βήμα στο Κυπριακό.

Ο Κόλιν Στιούαρτ υποδέχθηκε τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη. και τον ηγέτη του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, μετά των συζύγων τους στην καθιερωμένη κοινωνική εκδήλωση εν όψει του τέλους της χρονιάς. Σύμφωνα με το Cyprus Times, μετά τη δήλωση του κ. Στιούαρτ, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και ο Ερσίν Τάτρ είχαν σύντομη συνομιλία.

Στη δήλωσή του, ο κ. Στιούαρτ είπε ότι «έπειτα από αρκετά χρόνια χωρίς απεσταλμένο του ΟΗΕ έχουμε τώρα ομοφωνία επί ενός υποψηφίου και αναμένω ότι η επίσημη ανακοίνωση από τον ΓΓ του ΟΗΕ για γίνει σύντομα», προσθέτοντας ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ θεωρεί τον διορισμό ως «κρίσιμο».

«Βεβαίως (ο διορισμός) δεν σηματοδοτεί την έναρξη των διαπραγματεύσεων, αλλά είναι ένα σημαντικό βήμα για να προσπαθήσουμε να δούμε εάν μπορεί να εξευρεθεί το μονοπάτι για ένα κοινά αποδεκτό δρόμο προς τα εμπρός και σίγουρα θα αυξήσει την προσοχή στο κυπριακό ζήτημα τους επόμενους μήνες», πρόσθεσε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις