Παρασκευή, 1 Μαρ.
12oC Αθήνα

Συντριβή F-16 των ΗΠΑ σε ασκήσεις στη Νότια Κορέα – Εκτινάχθηκε με το κάθισμα ο πιλότος

Συντριβή F-16 των ΗΠΑ σε ασκήσεις στη Νότια Κορέα – Εκτινάχθηκε με το κάθισμα ο πιλότος
Reuters Αρχείο

Ένα F-16 των ΗΠΑ συνετρίβη κατά τη διάρκεια γυμνασίων στη Νότια Κορέα. Ο πιλότος έκανε επιτυχή χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματός του και διασώθηκε.

Σε ασκήσεις στη Νότια Κορέα ένα μαχητικό αεροσκάφος F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ συνετρίβη τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου.

Ο χειριστής χρησιμοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμά του και διασώθηκε αργότερα, όπως μετέδωσε το νοτιοκορεατικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

«Το αεροσκάφος συνετρίβη στα ύδατα (σ.σ. της Κίτρινης Θάλασσας) μετά την απογείωσή του από αεροπορική βάση στην Γκουνσάν, 178 χιλιόμετρα νότια της Σεούλ», ανέφερε το πρακτορείο.

Ο πιλότος του μονοθέσιου, που μπόρεσε να κάνει χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος, διασώθηκε, διευκρίνισε αργότερα το πρακτορείο, επικαλούμενο πηγές που δεν κατονόμασε.

Το νοτιοκορεατικό υπουργείο Αμυνας αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές. Δεν ήταν διαθέσιμος εκπρόσωπος της αμερικανικής δύναμης της Νότιας Κορέας για επιβεβαιώσει το συμβάν.

Τον Μάιο, αμερικανικό F-16 συνετρίβη σε νοτιοκορεατική αγροτική περιοχή, χωρίς να υπάρξουν θύματα, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης. Ο πιλότος έκανε χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματός του και βγήκε σώος.

Η Ουάσιγκτον, ο κυριότερος σύμμαχος της Σεούλ, διατηρεί περίπου 28.500 στρατιώτες στη Νότια Κορέα για να εγγυάται την προστασία της από τη Βόρεια Κορέα, χώρα εφοδιασμένη με πυρηνικά όπλα.

Στην κοντινή Ιαπωνία, οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα πως καθηλώνουν στο έδαφος τον στόλο υβριδικών αεροσκαφών V-22 Osprey, έπειτα από δυστύχημα το οποίο στοίχισε τη ζωή σε οκτώ στρατιώτες των ΗΠΑ στα τέλη Νοεμβρίου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις