Σάββατο, 4 Μαΐ
21oC Αθήνα

Συντριβή αεροπλάνου: Τεχνικό πρόβλημα ή ανθρώπινο λάθος

Συντριβή αεροπλάνου: Τεχνικό πρόβλημα ή ανθρώπινο λάθος

Απομακρύνεται κάθε ενδεχόμενο τρομοκρατίας γύρω απ’ την πτώση του αεροσκάφους που βύθισε το πένθος στη Ρωσία.

Ο Ρώσος υπουργός εσωτερικών με δηλώσεις του είπε ότι τα δύο επικρατέστερα σενάρια για την πτώση του Tu-154 που έπεσε στη Μαύρη Θάλασσα συμπαρασύροντας στο θάνατο 92 άτομα είναι είτε το τεχνικό πρόβλημα, είτε ένα μοιραίο ανθρώπινο λάθος των πιλότων.

Ο κ. Σοκόλοφ μίλησε για αυτά τα δύο αίτια, χωρίς αναφορά σε πιθανότητα τρομοκρατία, αποκλείοντας ουσιαστικά το τελευταίο σενάριο.

 

Ο πιλότος του μοιραίου αεροσκάφους φέρεται πάντως να ήταν ιδιαίτερα έμπειρος. Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ συμμετείχε μάλιστα και πάλι στο πλήρωμα αεροπλάνου που κατάφερε να προσγειωθεί παρότι βρέθηκε για ώρα εκτός ελέγχου το 2011.

Οι σοροί των περισσότερων θυμάτων του αεροσκάφους Tu-154, του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, που συνετρίβη κοντά στο θέρετρο Σότσι στη Μαύρη Θάλασσα νωρίτερα σήμερα, πιθανόν βρίσκονται στο εσωτερικό της ατράκτου του αεροπλάνου, είπε στο Ria Novosti πηγή από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

“Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι σοροί των θυμάτων της συντριβής του Tu-154 το πιθανότερο βρίσκονται στο εσωτερικό της ατράκτου σε ένα βάθος περίπου 60 μέτρων” σύμφωνα με την πηγή αυτή.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε