Κόσμος

Συντριβή αεροσκάφους: Ραγίζουν καρδιές οι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας (ΦΩΤΟ)

Οι ελπίδες όλων έχουν σβηστεί μετά την ανακοίνωση των αιγυπτίων αξιωματούχων, πως δεν υπάρχουν επιζώντες από την συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους στο Σινά. Οι συγγενείς των 217 επιβατών θρηνούν για τις απώλεις των δικών τους ανθρώπων σε συγκλονιστικά καρέ.

Είναι μία ακόμη αεροπορική τραγωδία. 214 ψυχές χάθηκαν σε μια στιγμή, ανάμεσά τους 17 παιδιά.. Η είδηση σκόρπισε θλίψη σε ολόκληρο τον κόσμο, με τα ερωτήματα να είναι ακόμη αμέτρητα για τις αιτίες της συντριβής.

Μπορεί επισήμως η Αίγυπτος να αναφέρει πως δεν υπάρχουν ενδείξεις κατάρριψης του αεροσκάφους, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν πως η συγκεκριμένη περιοχή έχει μια ιδιατερότητα.

Η οποία δεν είναι άλλη από το ότι οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, δηλαδή οι τζιχαντιστές, έχουν τον έλεγχο του σημείου τους τελευταίους μήνες.

Οι συγγενείς των θυμάτων είναι οι πρώτοι που θα πρέπει να πάρουν τις απαντήσεις. Τα δικά τους συγγενικά πρόσωπα είναι από σήμερα το πρωί νεκρά, για τα δικά τους πρόσωπα θρηνούν.

Θρήνος και οδύνη

“Θα ελπίζω μέχρι τέλους ότι είναι ζωντανοί…” Σοκαρισμένοι από την είδηση, οι συγγενείς των επιβατών του ρωσικού αεροσκάφους που συνετρίβη σήμερα στο Σινά συγκεντρώνονται από το πρωί στο αεροδρόμιο Πούλκοβο της Αγίας Πετρούπολης, όπου επρόκειτο να προσγειωθεί το Airbus A321 της εταιρείας Kogalymavia.

Περιμένω τους γονείς μου. Τους μίλησα στο τηλέφωνο αφού είχαν ήδη επιβιβαστεί στο αεροπλάνο και μετά άκουσα τις ειδήσεις…” λέει με λυγμούς η Έλα Σμίρνοβα, μια 25χρονη γυναίκα. “Θα συνεχίσω να ελπίζω ότι είναι ζωντανοί όμως μάλλον δεν θα τους ξαναδώ ποτέ” ξεσπάει, περιτριγυρισμένη από άλλους συγγενείς επιβατών που αδυνατούν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους.

“Δεν καταλαβαίνω τι έγινε” λέει η 20χρονη Άννα ενώ την οδηγούν σε μια άκρη δύο υπάλληλοι των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών.

Η Ιρίνα Σεμιόνοβα, 35 ετών, πήγε στο Πούλκοβο για να μάθει περισσότερα για τη φίλη της, Νατάσα. “Κι εγώ, μόλις γύρισα από το Σαρμ ελ Σέιχ. Γνωριστήκαμε στο ξενοδοχείο όπου έκανε διακοπές με μια φίλη της. Επικοινωνήσαμε για τελευταία φορά όταν βρισκόταν στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών του αεροδρομίου του Σαρμ ελ Σέιχ. Μου είπε ότι θα μου αγοράσει ένα άρωμα” αφηγείται, δείχνοντας στο κινητό τηλέφωνό της μια φωτογραφία της ξένοιαστης φίλης της, με μαγιό και γυαλιά ηλίου.

Οι ρωσικές αρχές ναύλωσαν λεωφορεία για να μεταφέρουν τις οικογένειες των επιβατών σε ένα κοντινό ξενοδοχείο ενώ, για προληπτικούς λόγους, έστειλαν στο αεροδρόμιο και ασθενοφόρα.

Δείτε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες του πρακτορείου Reuters:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σοκάρει το βίντεο κακοποίησης 88χρονου με άνοια στο Λονδίνο λίγες μέρες πριν πεθάνει - «Θα σε μαστιγώσω»
Η Bilikesu Olagunju καταγράφηκε από κάμερα να τον απειλεί, να τον γδύνει και να τον τραβά βίαια μέσα στο σπίτι του - Η ποινή της εξόργισε την οικογένεια του θύματος - Προσοχή σκληρές εικόνες
Ηλικιωμένος κακοποίηση
1
Νέα αιματοχυσία στη Γάζα: 100 νεκροί από τον νέο βομβαρδισμό του Ισραήλ – «Είδα πτώματα ακρωτηριασμένα και καμένα»
Παρά τις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός, ο στρατός του Ισραήλ στόχευσε παραθαλάσσια καφετέρια στην οποία βρίσκονταν αρκετοί Παλαιστίνιοι αλλά και κέντρα διανομής βοήθειας
Γάζα
Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί τον Έλον Μασκ: «Χωρίς επιδοτήσεις θα πρέπει να επιστρέψει στο σπίτι του στην Νότια Αφρική»
«Τέλος οι εκτοξεύσεις Πυραύλων, οι Δορυφόροι ή η Παραγωγή Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων και η χώρα μας θα εξοικονομήσει μια περιουσία», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ σε ανάρτησή του
Ο Έλον Μασκ μαζί με τον Ντόναλντ Τραμπ 3
Η Ευρώπη παραλύει από τους καύσωνες: Τι είναι το «heat dome» και γιατί οι ειδικοί το ονομάζουν «σιωπηλό δολοφόνο»
Αυξήθηκαν οι εισαγωγές ατόμων στα νοσοκομεία της Ιταλίας - Σε συναγερμό Γαλλία και Γερμανία για την εκδήλωση πυρκαγιών - Η Ευρώπη έχει την ταχύτερη θέρμανση στον κόσμο συγκριτικά με τις άλλες ηπείρους
Άνθρωποι
1
Ο Τραμπ εγκαινιάζει το «Αλκατράζ με αλιγάτορες»: Θα κοστίζει 450 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο, θα κρατούνται έως 5.000 μετανάστες
«Αν κανείς αποπειραθεί να αποδράσει δεν θα τον περιμένουν και πολλά, μόνο αλιγάτορες και πύθωνες - Αντιδράσεις από τους αντιπάλους του Τραμπ και τους οικολόγους για την καταστροφή του μοναδικού περιβάλλοντος
Αλιγάτορας
5