Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Συρία: 250 νεκροί σε 48 ώρες στην Ανατολική Γούτα!

Συρία

Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των νεκρών από τους βομβαρδισμούς του καθεστώτος Άσαντ στην Ανατολική Γούτα, τον νέο τόπο μαρτυρίου στη Συρία.

Μέσα στις τελευταίες 48 ώρες, 250 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην Ανατολική Γούτα, στα ανατολικά της Δαμασκού, έναν θύλακα όπου επικρατούν οι αντάρτες. Οι εικόνες από το νέο μαρτύριο αμάχων στη Συρία, συγκλονίζουν. Αλλά το δράμα τους, ξανά, δεν θα συγκινήσει κανέναν από εκείνους που θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν…

Είναι ο πιο βαρύς απολογισμός θυμάτων μεταξύ των αμάχων σε αντίστοιχο χρονικό διάστημα στην περιοχή έπειτα από μια χημική επίθεση το 2013, ανακοίνωσε με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τουλάχιστον 106 άμαχοι σκοτώθηκαν την Τρίτη, 127 τη Δευτέρα και 17 την Κυριακή, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

«Όσο συνεχίζεται η πολιορκία και οι βομβαρδισμοί, στην πραγματικότητα η περιοχή γίνεται μια θανατική ποινή για πολλά παιδιά», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ανθρωπιστικής οργάνωσης Save the Children, ο Άλουν Μακ Ντόναλντ.

Και η Ουάσινγκτον… ανησυχεί για τη Συρία

Ενώ ο εμφύλιος στη Συρία συνεχίζεται, ενώ ένα νέο μέτωπο ανοίγει στην Αφρινή, οι ΗΠΑ εκφράζουν… «έντονη ανησυχία» για τους βομβαρδισμούς που έχει εξαπολύσει το καθεστώς στην ανατολική Γούτα.

«Ο τερματισμός της βίας πρέπει να ξεκινήσει τώρα», δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νάουερτ. Και καταδίκασε τις «τακτικές» «πολιορκίας και λιμοκτονίας» του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: EPA

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις