Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Συρία: Απομακρύνονται οι κάτοικοι από το τελευταίο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους

Συρία: Απομακρύνονται οι κάτοικοι από το τελευταίο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους
photo Reuters

Πάνω από 30 φορτηγά μεταφέρουν γυναίκες και παιδιά αλλά και άνδρες από την ανατολική Συρία και το τελευταίο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους.

Η αποχώρηση του άμαχου πληθυσμού από την ανατολική Συρία έγινε υπό την επίβλεψη μελών των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFΡ, οι οποίοι είδαν κοντά στο χωριό Μπαγκούζ να περνούν περίπου 30 φορτηγά, τα οποία συνόδευαν αντιτζιχαντιστές κατά την έξοδό τους από το χωριό αυτό, το οποίο αποτελεί τον τελευταίο θύλακα των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στην ανατολική Συρία.

Στα φορτηγά αυτά επέβαιναν παιδιά με βρώμικα ρούχα τα οποία κρατούσα ένα κομμάτι ψωμί, γυναίκες με μαύρο νικάμπ αλλά και άνδρες με καλυμμένα τα πρόσωπά τους.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις προσπαθούν να απομακρύνουν τους αμάχους από τον θύλακα αυτό προκειμένου να μπορέσουν να εξαπολύσουν την τελική τους επίθεση κατά των τζιχαντιστών, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ήδη την Τετάρτη, σχεδόν 3.000 άνθρωποι είχαν απομακρυνθεί με περίπου 10 φορτηγά από το Μπαγκούζ στη Συρία, σύμφωνα με τις SDF.

“Υπολογίζουμε ότι υπάρχουν ακόμη χιλιάδες άνθρωποι μέσα στον θύλακα. Αναμένουμε να τελειώσει η απομάκρυνση των αμάχων για να επιτεθούμε”, σημείωσε σήμερα ο εκπρόσωπος των SDF Μουστάφα Μπάλι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις