Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Συρία: Δέκα νεκροί από βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο

Συρία: Δέκα νεκροί από βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο
photo Reuters

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο στη Συρία σε μια βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο στην πόλη Ράκα.

Η Ράκα αποτελεί την πρώην «πρωτεύουσα» του Ισλαμικού Κράτος στη βόρεια Συρία και όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην επίθεση επίθεση σκοτώθηκαν πέντε άμαχοι και πέντε μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

Μέχρι τώρα καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της πολύνεκρης επίθεσης στη Συρία με τον Ισλαμικό Κράτος πάντως να εξαπολύει συχνές θανατηφόρες επιθέσεις στο πρώην προπύργιο της, ενώ είχε προηγηθεί νωρίτερα μια έκρηξη βόμβας σε μια άλλη περιοχή της πόλης που προκάλεσε τραυματισμούς ανθρώπων, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

«Η βομβιστική επίθεση με αυτοκίνητο στόχευε σε μια θέση των SDF», δήλωσε ο διευθυντής της ΜΚΟ, Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, προσθέτοντας ότι υπάρχουν ακόμη 20 τραυματίες.

Η επίθεση έγινε στον κυκλικό κόμβο αλ Ναϊμ και όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ στα αραβικά σημαίνει παράδεισος. Είναι η ίδια πλατεία στη Συρία όπου το Ισλαμικό Κράτος έκανε αποκεφαλισμούς και άλλες θηριωδίες όταν έλεγχε την πόλη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις