Site icon NewsIT

Συρία: Εντόπισαν νεκρό Ελληνοκαθολικό ιερέα σε συντρίμμια σπιτιού

07.02.2023 | 21:22
Συρία: Εντόπισαν νεκρό Ελληνοκαθολικό ιερέα σε συντρίμμια σπιτιού

Rescuers search for survivors under the rubble, following an earthquake, in Al Atarib, Syria February 6, 2023 in this picture obtained from social media. White Helmets/via REUTERS THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT. NO RESALES. NO ARCHIVES.

Θύμα του καταστροφικού σεισμού που χτύπησε την Τουρκία και την Συρία ήταν ο πατέρας Ιμάντ Νταχέρ που έχασε τη ζωή του στο Χαλέπι.

Ο Νταχέρ, είναι ένα από τα ως τώρα 1.832 θύματα του σεισμού από την πλευρά της Συρίας. Είχε καταγωγή από Μαρωνίτες του Λιβάνου και ανήκε στην Μελχιτική Ελληνική Καθολική Εκκλησία.

Ο Νταχέρ την ώρα του σεισμού βρίσκονταν στο σπίτι του πρωην αρχιεπισκόπου Χαλεπίου, Ζαν-Κλοντ Ζανμπάς. Από το σεισμό παγιδεύτηκε στα ερείπια του σπιτιού και μετά από λίγες ώρες βρέθηκε νεκρός. Ο Ζανμπάς σώθηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

 

Ο Νταχέρ υπηρετούσε τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία στη Συρία. Να σημειωθεί ότι η Μελχιτική Εκκλησία, στην οποία ανήκε και ο Νταχέρ, προέρχεται από τους χριστιανούς της Συρίας, Άραβες και Έλληνες, οι οποίοι ασπάστηκαν το Ρωμαιοκαθολικό δόγμα.

Earthquake in Turkey & Syria Takes the Life of Catholic Priest Imad Daher | EWTN News Nightly

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version