Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Συρία: Η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει την επίθεση κατά Άσαντ

Τουσκ Συρία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα μπορούσε να μην στηρίξει τις αεροπορικές επιδρομές από ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία στη Συρία. Και για να τον… καταλάβουν στη Δαμασκό, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ έκανε ακόμη και tweet στα αραβικά.

Η Ε.Ε. «θα παραμείνει στο πλευρό των συμμάχων της με το μέρος της δικαιοσύνης» μετά τα δυτικά πλήγματα κατά της Συρίας, τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με ανάρτησή του στο twitter.

Ανθρώπινη τραγωδία στη Συρία αλλά…

«Τα πλήγματα των ΗΠΑ, της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου δείχνουν ξεκάθαρα πως το συριακό καθεστώς, μαζί με τη Ρωσία και το Ιράν, δεν μπορεί να συνεχίζει αυτή την ανθρώπινη τραγωδία, τουλάχιστον χωρίς κόστος», σημειώνει ο Τουσκ.

Και το tweet Τουσκ στα αραβικά

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

«Η χρήση χημικών όπλων είναι απαράδεκτη. Η Ευρώπη πρέπει να διαδραματίσει μεγαλύτερο ρόλο στη διασφάλιση της ειρήνης και στην αποτροπή της επιδείνωσης των ανθρωπιστικών κρίσεων, όπως τα δεινά του λαού της Συρίας. Τη Δευτέρα θα διεξαχθεί συζήτηση στη συνεδρίαση της Ολομέλειας στο Στρασβούργο» γράφει σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι.

https://twitter.com/EP_President/status/985055325651918848

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις