Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Συρία: “Μάστερ” στο… σκάκι ο Ερντογάν! Η μεσοβέζικη ανακοίνωση μετά το “σφυροκόπημα”

Συρία

Ποια είναι η θέση του Ερντογάν για την επίθεση στην Συρία; Πώς κινείται ο “σουλτάνος” στην γεωπολιτική σκακιέρα;

Τα πάει καλά με τον Πούτιν. Καταδικάζει τις ενέργειες του Άσαντ που είναι σύμμαχος με τον Πούτιν. Στηρίζει Τραμπ για την επίθεση στην Συρία, ο οποίος… τα έχει σπάσει με τον Πούτιν! Ο λόγος για τον “σουλτάνο” Ερντογάν.

Η παραπάνω πρόταση είναι απολύτως ενδεικτική της τρομερά περίπλοκης κατάστασης που επικρατεί γύρω από την Συρία. Την οποία σήμερα τα ξημερώματα βομβάρδισαν οι ΗΠΑ, η Αγγλία και η Γαλλία. Τι θέση παίρνει η Τουρκία του Ερντογάν.

Η ανακοίνωση της Τουρκίας για την Συρία

Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας. Η επιχείρηση εκφράζει τα συναισθήματα όλης της ανθρωπότητας“.

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, με την οποία εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του Ερντογάν στην συντονισμένη επιχείρηση ΗΠΑ – Αγγλίας – Γαλλίας εναντίον της Συρίας.

Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης: “Η Τουρκία στηρίζει την επιχείρηση και θεωρεί ότι είναι μια αρμόζουσα απάντηση. Το καθεστώς του Άσαντ έχει επιτεθεί με χημικά εναντίον ανθρώπων“.

Στην ίδια -μακροσκελή- ανακοίνωση καταδικάζονται οι οποιεσδήποτε επιθέσεις με χημικά.

«Το συριακό καθεστώς, που εδώ και περισσότερο από επτά χρόνια κατατυραννεί τον ίδιο τον λαό του, τόσο με συμβατικά όσο και με χημικά όπλα, έχει βαρύ παθητικό εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και εγκλημάτων πολέμου», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Η συνείδηση της διεθνούς κοινότητας δεν έχει καμιά αμφιβολία γι’ αυτή την άποψη», υποστηρίζει το τουρκικό υπουργείου.

Το σκάκι του σουλτάνου

Ο Ερντογάν δείχνει με την παραπάνω θέση πως τα έχει… καλά με όους, εκτός του Άσαντ! Εδώ, ωστόσο, βρίσκεται και το πιο δύσκολο κομμάτι της υπόθεσης. Διότι ο Σύρος πρόεδρος έχει επίσης καλή σχέση με τον Πούτιν, όπως και ο Ερντογάν.

Την ίδια στιγμή, αποτελεί… κόκκινο πανί για τους Τραμπ, Μέι και Μακρόν! Τους οποίους ο Ερντογάν στηρίζει για την σημερινή επιχείρηση!

Τα συμπεράσματα δικά σας…

Ο Ερντογάν γνώριζε…

Η Τουρκία είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων για τα αμερικανικά, βρετανικά και γαλλικά πλήγματα στη Συρία, δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNN Turk ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP Μαχίρ Ουνάλ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις