Κόσμος

Συρία: Μεγάλη επιχείρηση στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας κοντά σε κουρδικές περιοχές

Με "κομμένη ανάσα" παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα την μεγάλη επιχείρηση στα σύνορα της Τουρκίας με την Συρία. Και αυτό γιατί η επιχείρηση αυτή είναι πολύ κοντά σε Κουρδικές περιοχές και αρκεί μια σπίθα για να ανάψει το φιτίλι.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι διεξάγεται μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση στην επαρχία Ιντλίμπ, βορειοδυτικά στην Συρία. Μια επιχείρηση που έχει τις… ευλογίες της Ρωσίας, η οποία την υποστηρίζει.

Νωρίτερα, ομάδες ανταρτών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού είχαν γνωστοποιήσει ότι προετοιμάζονται να εισβάλλουν με την βοήθεια της Τουρκίας.

“Υπάρχει μία σοβαρή (πολεμική) επιχείρηση στο Ιντλίμπ σήμερα κι αυτό θα συνεχιστεί,” δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος απευθυνόμενος στην διάρκεια ομιλίας του, σε στελέχη του κόμματος ΑΚP.

Το μεγαλύτερο μέρος του Ιντλίμπ βρίσκεται υπό τον έλεγχο μιας συμμαχίας τζιχαντιστών. “Πότε δεν θα επιτρέψουμε έναν διάδρομο τρομοκρατίας κατά μήκος των συνόρων μας με την Συρία,” τόνισε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Ο ίδιος, διευκρίνισε ότι οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις δεν βρίσκονται ακόμη στο Ιντλίμπ, καθώς η πολεμική επιχείρηση διεξάγεται από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Καταδικασμένος για τη δολοφονία των παιδιών του ο 66χρονος που χτύπησε άγρια τον Οζγκιούρ Οζέλ στην Κωνσταντινούπολη
Ο 66χρονος ανέφερε πως επιτέθηκε στον πρόεδρο της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς είχε νευριάσει που απορρίφθηκε η αίτηση για κάρτα σίτισης που είχε υποβάλει στο CHP
O άνδρας που επιτέθηκε στον πρόεδρο της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης 1