Κόσμος

Συρία: Νεκροί τουλάχιστον 15 άμαχοι από νέες αεροπορικές επιδρομές

Τουλάχιστον 15 άμαχοι σκοτώθηκαν την Τρίτη σε αεροπορικές επιδρομές στη νότια Συρία, σε μια περιοχή στρατηγικής σημασίας όπου τα στρατεύματα του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ και της Ρωσίας διεξάγουν επιχειρήσεις, ανακοίνωσε μια ΜΚΟ.

Το καθεστώς άνοιξε την Κυριακή νέο μέτωπο στην επαρχία Κουνέιτρα, η οποία γειτνιάζει με τα Υψίπεδα του Γκολάν—το μεγαλύτερο μέρος των οποίων έχει καταληφθεί και προσαρτηθεί από το Ισραήλ—αφού ανέκτησε τον έλεγχο σχεδόν ολόκληρης της γειτονικής επαρχίας Ντεράα.

Τουλάχιστον 14 άμαχοι, «ανάμεσά τους δύο γυναίκες και πέντε παιδιά», σκοτώθηκαν σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς γύρω από την κοινότητα Άιν ατ Τίνα στην επαρχία Κουνέιτρα, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει εάν τα πλήγματα έγιναν από τη συριακή ή τη ρωσική Πολεμική Αεροπορία.

Επρόκειτο για εκτοπισμένους που είχαν βρει καταφύγιο σε ένα εγκαταλελειμμένο ακίνητο, αφού έφυγαν για να σωθούν από τις εχθροπραξίες σε άλλες περιοχές στο νότιο τμήμα της Συρίας, σύμφωνα με την ίδια ΜΚΟ.

Εξάλλου, ένας άμαχος σκοτώθηκε σε ρωσικά αεροπορικά πλήγματα κοντά στην κοινότητα Ελ Αλίγια, στο δυτικό τμήμα της Ντεράας, κοντά στην Κουνέιτρα, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τον Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, διευθυντή αυτής της μη κυβερνητικής οργάνωσης που εδρεύει στη Βρετανία, οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί έχουν ενταθεί σε μια περιοχή στα όρια των δύο επαρχιών, όπου είναι ανεπτυγμένοι τζιχαντιστές της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ, οργάνωσης στην οποία κυριαρχεί ο άλλοτε συριακός βραχίονας της Αλ Κάιντα.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ντόναλντ Τραμπ κατά Τζέιμς Κόμι: «Διεφθαρμένος αστυνομικός ο πρώην διευθυντής FBI» – Κάλεσμα δολοφονίας μου το «86 47»
«Το “86” είναι όρος της μαφίας που σημαίνει “σκοτώστε τον”», έγραψε στη νέα του ανάρτηση - Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο πρώην διευθυντής του FBI
REUTERS
Τρομοκρατική οργάνωση που συνδέεται με το Ιράν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μαχαίρι σε Εβραίους στο Λονδίνο
Η Μητροπολιτική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο άνδρας που συνελήφθη σε σχέση με την τρομοκρατική επίθεση είναι ένας 45χρονος Βρετανός υπήκοος, γεννημένος στη Σομαλία
Τρομοκρατική επίθεση με μαχαίρι σε Εβραίους στο Λονδίνο