Κόσμος

Συρία: Σε live μετάδοση η στιγμή της επίθεσης του Ισραήλ στο υπουργείο Άμυνας – «Τα βαριά χτυπήματα ξεκίνησαν» λέει ο Κατζ

Συγκλονιστικά είναι τα βίντεο που κυκλοφόρησαν από τη στιγμή που πλήττεται το συριακό υπουργείο Άμυνας, κατά τη διάρκεια δελτίου ειδήσεων και ρεπορτάζ στους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας

Συναγερμός σήμανε σήμερα Τετάρτη (16.07.2025) στη Δαμασκό, την πρωτεύουσα της Συρίας, μετά από αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ, με στόχο το υπουργείο Άμυνας της χώρας αλλά και το προεδρικό παλάτι.

Οι δυνάμεις του Ισραήλ βομβάρδισαν το πρωί κυβερνητικά στρατεύματα στην πόλη Σουέιντα στη Συρία, όπου κατοικεί η πλειοψηφία των Δρούζων, με τον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας, Ίσραελ Κατζ, να προειδοποιεί την Δαμασκό ότι ο ισραηλινός στρατός θα συνεχίσει να πλήττει τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις μέχρι να αποσυρθούν.

Συγκλονιστικά είναι τα βίντεο που κυκλοφόρησαν από τη στιγμή που πλήττεται το συριακό υπουργείο Άμυνας, κατά τη διάρκεια δελτίου ειδήσεων και ρεπορτάζ στους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας.

Μάλιστα, ο υπουργός Άμυνας, Ίσραελ Κατζ δημοσίευσε ένα βίντεο από τη συριακή τηλεόραση που δείχνει μία παρουσιάστρια ειδήσεων παρουσιαστή έντρομη από την ισραηλινή επιδρομή, η οποία φαίνεται στα πλάνα με καπνό να υψώνεται στο βάθος στο κέντρο της Δαμασκού.

«Τα βαριά χτυπήματα έχουν ξεκινήσει», λέει ο Katz στην ανάρτησή του στο X.

Νωρίτερα, ο ίδιος προειδοποίησε τη Συρία για σφοδρές επιθέσεις εάν οι δυνάμεις του καθεστώτος δεν αποσυρθούν από τη Σουέιντα, μια πόλη Δρούζων στο νότο.

Ενώ συριακές πηγές καταδίκασαν την επίθεση, Ισραηλινοί αξιωματούχοι δεν έχουν σχολιάσει δημόσια το περιστατικό.

Λίγο μετά τις 12:30 (ώρα Ελλάδας) ισραηλινά drones έπληξαν το Γενικό Επιτελείο των συριακών στρατιωτικών δυνάμεων. Όπως μετέδωσαν συριακά μέσα ενημέρωσης γύρω στις 15:00, ακούστηκαν εκρήξεις στη Δαμασκό, λίγες ώρες μετά το πρώτο «κύμα» των ισραηλινών αεροπορικών βομβαρδισμών στο γενικό επιτελείο των συριακών στρατιωτικών δυνάμεων.

Μάλιστα, το υπουργείο Άμυνας της Συρίας είχε νωρίτερα κατηγορήσει τις πολιτοφυλακές στη Σουέιντα για παραβίαση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός που είχε επιτευχθεί την Τρίτη, με αποτέλεσμα οι στρατιώτες του συριακού στρατού να ανταποδώσουν τα πυρά και να συνεχίσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην επαρχία με πλειοψηφία Δρούζους.

Σύμφωνα με το Reuters, η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα τόσο νεκρούς όσο και τραυματίες, αν και οι επίσημοι αριθμοί δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί και επιβεβαιωθεί.

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: «Είναι πολύ αργά για να σταματήσει η κατασκευή της υπέροχης νέας αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο»
Το National Trust προσέφυγε στην δικαιοσύνη τον Δεκέμβριο από την θέση ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν τήρησε τις νόμιμες απαιτήσεις περί αξιολόγησης και δεν έλαβε την άδεια του Κονγκρέσου για το έργο
Ντόναλντ Τραμπ
Το αεροδρόμιο Χίθροου στη Βρετανία καταργεί τον περιορισμό των 100 ml για τα υγρά στις χειραποσκευές
Το αεροδρόμιο ολοκλήρωσε την εγκατάσταση ανιχνευτών ασφαλείας αξίας 1 δισεκατομμυρίου λιρών και έτσι οι επιβάτες θα μπορούν να μεταφέρουν υγρά έως 2 λίτρα αλλά και μεγάλες ηλεκτρονικές συσκευές στις χειραποσκευές τους
αεροπλάνο
Βίντεο δείχνει άνδρες της ICE να απειλούν δημοσιογράφο και εικονολήπτη της Rai που βιντεοσκοπούσαν τα επεισόδια στη Μινεάπολη
«Αν συνεχίσετε να μας ακολουθείτε, θα σπάσουμε το παράθυρο και θα σας τραβήξουμε έξω, αυτή είναι η μοναδική προειδοποίησή μας» - Η αντιπολίτευση ζήτησε από την κυβέρνηση Μελόνι να καταδικάσει το συμβάν
Άνδρες της ICE απείλησαν συνεργείο της Rai που βιντεοσκοπούσε τα επεισόδια στη Μινεάπολη
Γκρεγκ Μποβίνο: Ο άνθρωπος που ενσαρκώνει το δόγμα Τραμπ για τους μετανάστες και ντύνεται σαν αξιωματικός των SS – «Ενεργώ και καθαρίζω»
Ο επικεφαλής της αστυνομίας των συνόρων στις ΗΠΑ είναι απόγονος Ιταλών μεταναστών - Πετάει δακρυγόνα κι όταν δεν φοράει εξοπλισμό μάχης, κυκλοφορεί με ένα μακρύ πράσινο σταυρωτό παλτό με μεγάλους γιακάδες
Ο Γκρεγκ Μποβίνο 6