Κόσμος

Συρία: Στους 112 οι νεκροί από την επίθεση καμικάζι σε λεωφορεία

Εκατόν δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση καμικάζι που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο εναντίον λεωφορείων τα οποία μετέφεραν εκτοπισμένους από περιοχές που ελέγχονται από τη συριακή κυβέρνηση, σύμφωνα με έναν νέο απολογισμό που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Μεταξύ των 112 νεκρών περιλαμβάνονται 98 άνθρωποι που είχαν απομακρυνθεί από τις τοποθεσίες Φούα και Καφράγια (βορειοδυτική Συρία), διευκρίνισε η ΜΚΟ. Ο προηγούμενος απολογισμός αυτής της επίθεσης στο Ρασιντίν, για την οποία δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, έκανε λόγο για 43 νεκρούς.

Η έκρηξη έπληξε λεωφορεία που μετέφεραν σιίτες κατοίκους, καθώς περίμεναν για να περάσουν, από ανταρτοκρατούμενα εδάφη, σε εδάφη που ελέγχονται από την κυβέρνηση, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας μεταξύ των εμπολέμων για την απομάκρυνση των αμάχων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο βασικός ρόλος της μόνιμης παρουσίας της CIA στη Βενεζουέλα: Επαναλειτουργία της πρεσβείας τους στο Καράκας θέλουν οι ΗΠΑ
Σύμφωνα με το CNN, η CIA έχει συμβάλει στην ανατροπή του Μαδούρο και είναι έτοιμη να βοηθήσει ενεργά στη διαχείριση των σχέσεων της κυβέρνησης Τραμπ με τη νέα ηγεσία της Βενεζουέλας
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δίνει συνέντευξη Τύπου μετά την αμερικανική στρατιωτική επίθεση στη Βενεζουέλα, στο Παλμ Μπιτς.