Κόσμος

Συρία: Τέσσερις νεκροί μετά από επίθεση τουρκικού drone σε πόλη που ελέγχεται από Κούρδους

Τέσσερα θύματα από επίθεση τουρκικού drone σε πόλη της βορειοανατολικής Συρίας  βρήκαν τραγικό θάνατο σήμερα (09.08.2022).

Πρόκειται για μια πόλη της Συρίας που ελέγχεται από τους Κούρδους και την επίθεση ανακοίνωσε σήμερα μια συριακή, μη κυβερνητική οργάνωση.

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος είχε στόχο «ανθρώπους που εργάζονται για λογαριασμό της ημιαυτόνομης κουρδικής αρχής καθώς έσκαβαν χαντάκια κοντά σε νοσοκομείο στο Καμισλί», δήλωσε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

«Τουλάχιστον τέσσερις μεταξύ αυτών είναι νεκροί», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι το νοσοκομείο βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, όπου οι Κούρδοι έχουν ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας τους από τότε που η Άγκυρα απείλησε να πραγματοποιήσει νέα επίθεση εναντίον τους.

Η Τουρκία εκτιμά ότι οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), η κύρια πολιτοφυλακή των κουρδικών δυνάμεων που συγκροτούν τον σκληρό πυρήνα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), είναι η προέκταση του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο η Άγκυρα θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση. Μεταξύ του 2016 και του 2019, η Τουρκία εξαπέλυσε τρεις επιχειρήσεις στα σύνορά της κατά της πολιτοφυλακής YPG.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο και Κούρδους αξιωματούχους, η Άγκυρα ενέτεινε τις επιθέσεις της με μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά των Κούρδων στη Συρία, μετά τη σύνοδο κορυφής της Τεχεράνης στις 19 Ιουλίου μεταξύ του Ιράν, της Ρωσίας και της Τουρκίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από την πλευρά του, απειλεί από τον Μάιο να πραγματοποιήσει επιχείρηση στη βόρεια Συρία για να δημιουργήσει μια ζώνη ασφαλείας 30 χλμ. στα σύνορά του. Η Άγκυρα δεν έλαβε ωστόσο σύμφωνα με τους ειδικούς το πράσινο φως κατά την τριμερή σύνοδο κορυφής στην Τεχεράνη για μια στρατιωτική επιχείρηση μεγάλης κλίμακας κατά των Κούρδων στη βορειοανατολική Συρία.

Διαφορετικά, η Άγκυρα εξαπολύει αεροπορικές επιδρομές εναντίον κουρδικών στόχων, σύμφωνα με τον Νικ Χέρας, ερευνητή στο New Lines Institute.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ «βλέπει» συμφωνία με το Ιράν το Σαββατοκύριακο – «Συμβαίνουν πολλά καλά και αυτό περιλαμβάνει και τον Λίβανο»
Στις πρώτες του δηλώσεις στις κάμερες μετά το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ, ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε εκ νέου την αισιοδοξία του για τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με το Ιράν
Ντόναλντ Τραμπ
Η 34χρονη Έιμι Έσκριτζ είναι η 11η στη λίστα με τους νεκρούς επιστήμονες στις ΗΠΑ - Αυτοπυροβολισμός η αιτία θανάτου της
Τουλάχιστον 10 επιστήμονες και κυβερνητικοί αξιωματούχοι, με πρόσβαση σε ευαίσθητα προγράμματα πυρηνικής και διαστημικής τεχνολογίας, έχουν πεθάνει ή αγνοούνται υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες από το 2023
Η 11η επιστήμονας