Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Συρία: Τουλάχιστον 60 νεκροί από νέα έκρηξη

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Τουλάχιστον 60 άνθρωποι -στην πλειονότητά τους άμαχοι-σκοτώθηκαν και πάνω από 50 τραυματίστηκαν σήμερα, έπειτα από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην πόλη Αζάζ της Συρίας που βρίσκεται στην επαρχία του Χαλεπίου, κοντά στην τουρκική μεθόριο, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η έκρηξη σημειώθηκε μπροστά σε ισλαμικό δικαστήριο, στο πολυσύχναστο κέντρο της πόλης αυτής που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών και προκάλεσε τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων.

Σύμφωνα με έναν κάτοικο και με το Κέντρο Τύπου του Χαλεπίου που πρόσκειται στην αντιπολίτευση, ο απολογισμός είναι 20 νεκροί

Η συγκεκριμένη πόλη έχει γίνει πολλές φορές στόχος επιθέσεων των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους που επιδίωκαν να την καταλάβουν.

Η Αζάζ είναι ένα από τα σημαντικά προπύργια του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, της συμμμαχίας αυτής που συγκεντρώνει μετριοπαθείς οργανώσεις ανταρτών, απολαμβάνει την τουρκική στρατιωτική υποστήριξη και έχει απωθήσει τους τζιχαντιστές του ISIS από τη συνοριακή περιοχή.

Σύμφωνα με το τουρκικό ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan, η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε κυβερνητικό κτίριο της πόλης και ακούστηκε και πέραν της μεθορίου, στην τουρκική πόλη Κιλίς, στα νοσοκομεία της οποίας αναμένεται να μεταφερθούν τραυματίες.

Σύμφωνα πάντως με ανεπιβεβαίωτες πηγές του πρακτορείου, η επίθεση είναι έργο του Ισλαμικού Κράτους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε