Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Συρία: Βίντεο – ντοκουμέντο από εκτελέσεις Κούρδων αμάχων

Συρία: Βίντεο – ντοκουμέντο από εκτελέσεις Κούρδων αμάχων

Η φρίκη σε όλο της το μεγαλείο. Κάπως έτσι μπορούν να περιγραφούν οι εικόνες που βλέπουν το “φως” της δημοσιότητας από την Βόρεια Συρία.

Νέο βίντεο που έρχεται από την Βόρεια Συρία δείχνει αντάρτες – συμμάχους των Τούρκων να βρίσκουν Κούρδους αμάχους και να τους εκτελούν εν ψυχρώ!

Στον ίδιο δρόμο μάλιστα λίγο νωρίτερα είχαν εκτελέσει την αρχηγό ενός Κουδικού κόμματος. Μπλόκαραν το αυτοκίνητό της, έσυραν τους επιβάτες έξω και τους σκότωσαν.

Οι άνδρες πριν τους σκοτώσουν φωνάζουν “Ο Αλλάχ είναι μεγάλος”, όπως ακριβώς και οι μαχητές του ISIS.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Τουλάχιστον εννέα πολίτες εκτελέστηκαν σήμερα στην Συρία από φιλοτουρκικές πολιτοφυλακές. «Οι εννέα πολίτες εκτελέσθηκαν σε χωριστά περιστατικά νότια της μεθοριακής πόλης Ταλ Αμπιάντ», σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση.

Τα μέλη των ομάδων αυτών είναι πρώην αντάρτες που πολεμούσαν κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ. Ομως, με την εξέλιξη της σύρραξης και την αποδυνάμωση των ένοπλων ανταρτικών ομάδων, αυτές οι πολιτοφυλακές χρηματοδοτούνται και εκπαιδεύονται πλέον από την Αγκυρα.

Οι εκτελέσεις ανεβάζουν στους 38 τον αριθμό των αμάχων που έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της επίθεσης, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της μη κυβερνητικής οργάνωσης, 81 κούρδοι μαχητές έχουν σκοτωθεί κατά την διάρκεια των συγκρούσεων των τελευταίων ημερών.

Το υπουργείο Αμυνας της Τουρκίας διαβεβαιώνει ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την αποφυγή απωλειών μεταξύ των αμάχων κατά την τουρκική επίθεση στην Συρία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις