Κόσμος

Συστάσεις από ΠΟΥ: Αργά και σταδιακά η άρση των μέτρων απαγόρευσης

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι περισσότερες χώρες έχουν αρχίσει την σταδιακή άρση των μέτρων απαγόρευσης από τον κορονοϊό με τον ΠΟΥ να κάνει συστάσεις.

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσε σήμερα πως «η αργή, σταδιακή άρση των μέτρων απαγόρευσης» είναι κρίσιμη, καθώς μια έξαρση νέων κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στη Νότια Κορέα και τη Γερμανία εγείρει παγκόσμια ανησυχία για ένα δεύτερο κύμα μολύνσεων.

«Η άρση των lockdowns είναι και σύνθετη και δύσκολη», τόνισε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους στην διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου, σημειώνοντας πως η Γερμανία, η Νότια Κορέα και η Κίνα είχαν θέσει σε ισχύ όλα συστήματα για να απαντήσουν σε κάθε αναζωπύρωση του ιού.

Ο Οργανισμός δεν έχει «εξουσιοδότηση» να προσκαλέσει την Ταϊβάν στην Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας (WHA)

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου ο δικηγόρος του ΠΟΥ δήλωσε πως ο επικεφαλής του Οργανισμού Υγείας δεν έχει «εξουσιοδότηση» να προσκαλέσει την Ταϊβάν να συμμετάσχει στη συνέλευση του Οργανισμού την επόμενη εβδομάδα, προσθέτοντας ότι τα κράτη μέλη έχουν «αποκλίνουσες απόψεις» σχετικά με τη συμμετοχή του αυτοδιοικούμενου νησιού.

Ο επικεφαλής νομικός σύμβουλος του ΠΟΥ, Στίβεν Σόλομον, είπε ότι μόνο τα κράτη μέλη του Οργανισμού μπορούν να αποφασίσουν ποια χώρα συμμετέχει στην Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας (WHA).

Η Ταϊβάν, με την ισχυρή στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών, έχει εντείνει τις πιέσεις της για να της επιτραπεί η συμμετοχή ως παρατηρητής στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας του οργάνου λήψης αποφάσεων του ΠΟΥ, προκαλώντας την οργή της Κίνας.

Η Κίνα επέπληξε σήμερα την Νέα Ζηλανδία για την υποστήριξή της στη συμμετοχή της Ταϊβάν στον ΠΟΥ, λέγοντας ότι η χώρα θα πρέπει να «σταματήσει να κάνει λανθασμένες δηλώσεις» για το θέμα για να αποφύγει την πρόκληση ζημιάς στις διμερείς σχέσεις.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χτύπημα σε στρατιωτική εγκατάσταση στο Ιράν, κοντά στην Μπουσέρ όπου βρίσκεται πυρηνικός σταθμός - Προειδοποίηση Αραγτσί για νέα «στρατιωτική επιχείρηση»
Δύο εκρήξεις ακούστηκαν κοντά στην πόλη Μπουσέρ και την κοντινή πόλη Τσογκαντάκ στο νότιο Ιράν, τρεις στην πόλη Κοναράκ, καθώς και στην πόλη-λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς
Ιράν
Ανανεώθηκε πριν 4 ώρες
Εικόνες καταστροφής από το σπίτι του Χαμενεΐ μετά τις φονικές επιθέσεις από ΗΠΑ και Ισραήλ - Θρήνος στην κηδεία του πρώην Ιρανού ηγέτη
Η ταφή στην πατρίδα του Χαμενεΐ έρχεται μετά από μια εβδομάδα συγκεντρώσεων και τελετών πένθους για τον δολοφονημένο ηγέτη που πραγματοποιήθηκαν σε όλο το Ιράν
Πενθούντες συγκεντρώνονται την ημέρα της ταφής του εκλιπόντος Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ο οποίος σκοτώθηκε στις 28 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών του Ισραήλ και των ΗΠΑ, στο Μασχάντ
Αυτά είναι τα όπλα που έδωσε ως δώρα ο Ερντογάν στους ηγέτες του ΝΑΤΟ
Ευρωπαίοι ηγέτες, μεταξύ των οποίων ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας Κίρ Στάρμερ και ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Ρομπ Τζέτεν δήλωσαν δημοσίως ότι θα αφήσουν τα πιστόλια τους στην Τουρκία
Lithuanian President's Office 5