Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

Τα 7 αδερφάκια της Γης: Έτσι θα ήταν η ζωή εκεί! [pics, vids]

Τα 7 αδερφάκια της Γης: Έτσι θα ήταν η ζωή εκεί! [pics, vids]

Μετά την εντυπωσιακή ανακάλυψη για 7 κατοικήσιμους εξωπλανήτες που ανακοίνωσε η NASA, οι επιστήμονες που ασχολούνται με τα ευρήματα υποστηρίζουν πως αν ζούσαμε εκεί το θέαμα θα ήταν πολύ όμορφο!

Οι επιστήμονες αποκάλυψαν πως ίσως αποτελεί την πιο πολλά υποσχόμενη ανακάλυψη μιλώντας για τους 7 εξωπλανήτες που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από το αστέρι Trappist-1. Οι τρεις από αυτούς φαίνεται να ικανοποιούν πολλές από τις πιο σημαντικές απαιτήσεις για ζωή, καθώς δεν είναι πάρα πολύ κρύοι ή πολύ ζεστοί, έχουν το ίδιο περίπου μέγεθος με τη Γη και θα μπορούσαν να διαθέτουν βραχώδες έδαφος και νερό.

Αν και δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα για τους πλανήτες ακόμα, οι επιστήμονες ελπίζουν να κάνουν να ανακαλύψουν τι υπάρχει πάνω τους και είναι σχηματισμένοι. Θα μπορούσαν έτσι να προσφέρουν και “πειστικές” αποδείξεις ζωής. Σε περίπτωση που ανιχνεύσουν συγκεκριμένα μόρια στην ατμόσφαιρα, τότε θα είναι σχεδόν απόλυτα σίγουροι πως μπορεί να βρεθούν εκεί εξωγήινοι.

 

 

Με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι επιστήμονες της NASA οραματίζονται πώς θα μπορούσε να μοιάζει η ζωή σε αυτούς τους πλανήτες αν οι άνθρωποι θα μπορούσαν να προσεγγίσουν εκεί. Συνολικά υπάρχουν 7 πλανήτες που έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος με τη Γη και κάθε ένας από αυτούς κινείται πολύ πιο κοντά στον ήλιο του αλλά επειδή το αστέρι τους είναι πολύ πιο σκοτεινό οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως αν κάποιος ζούσε σε αυτούς θα απολάμβανε ένα πολύ όμορφο θέαμα.

Αν ένας άνθρωπος βρισκόταν σε έναν από τους πλανήτες όλα θα του φαίνονταν πολύ πιο σκούρα από ό,τι έχουμε συνηθίσει. Αυτό επειδή η ποσότητα φωτός που θα έφτανε στα μάτια μας είναι περίπου 200 φορές μικρότερη από ό,τι φτάνει στα μάτια μας από τον ήλιο και θα ήταν συγκρίσιμο με ό,τι μπορούμε να δούμε το ηλιοβασίλεμα. Παρά το σχετικό σκοτάδι όλα θα εξακολουθούσαμε να τα αισθανόμαστε ζεστά. Αυτό συμβαίνει επειδή θα ερχόταν το ίδιο ποσό ενέργειας από το αστέρι, με όλους τους πλανήτες να έχουν θερμανθεί αρκετά ώστε να τοποθετούνται στην εύκρατη ζώνη.

“Το θέαμα θα ήταν πολύ όμορφο”, τόνισε ο Amaury Triaud, ένας από τους επιστήμονες που παίρνουν μέρος στις έρευνες. “Κάθε λίγο θα έβλεπες έναν άλλο πλανήτη περίπου τόσο μεγάλο όσο το φεγγάρι στον ουρανό”. Ο ήλιος επίσης θα φαινόταν 10 φορές μεγαλύτερος από ό,τι φαίνεται από τη Γη, υποστήριξε ο Amaury Triaud.

Πηγή: Independent

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε