Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Τα δυο λεπτά τρόμου σε πτήση της British Airways από την Αθήνα στο Λονδίνο

Τα δυο λεπτά τρόμου σε πτήση της British Airways από την Αθήνα στο Λονδίνο

Ένα περίεργο περιστατικό έγινε στην πτήση Α320 της British Airways από την Αθήνα στο Λονδίνο το βράδυ της 2ας Ιανουαρίου όπως περιγράφει σε αποκλειστικό της ρεπορτάζ η Daily Mail.

Το αεροπλάνο ήταν σε απόσταση 4 ναυτικών μιλίων από το αεροδρόμιο του Χίθροου όταν ξαφνικά ο κυβερνήτης αισθάνθηκε αδιαθεσία και λιποθύμησε εξαιτίας μιας περίεργης οσμής μέσα στο πιλοτήριο. Τότε, ο συγκυβερνήτης φόρεσε άμεσα την μάσκα οξυγόνου και εξέπεμψε σήμα κινδύνου (Mayday) ζητώντας να κάνει αναγκαστική προσγείωση.

Αυτό, δεν είναι το πρώτο τέτοιο περιστατικό που συμβαίνει σε πτήση της British Airways όπως γράφει η Βρετανική εφημερίδα και γι’ αυτό τον λόγο έχει διαταχθεί έρευνα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει. τουλάχιστον 300 περιστατικά με περίεργες οσμές στο πιλοτήριο αναφέρθηκαν το 2019, ενώ έχουν γίνει καταγγελίες για 100 περιπτώσεις τοξικότητας του αέρα μέσα στα αεροπλάνα.

Σε αυτό το περιστατικό το βράδυ της 2ας Ιανουαρίου, ο κυβερνήτης κρίθηκε ικανός να πετάξει το αεροπλάνο από την Αθήνα στο Λονδίνο. Όμως, καθώς το αεροπλάνο προσέγγιζε το αεροδρόμιο του Χίθροου άρχισε να λέει ότι δεν αισθάνεται καλά. Εκπρόσωπος της εταιρείας διαψεύδει ότι ο πιλότος λιποθύμησε λίγο πριν την προσγείωση. Δυο λεπτά μετά το σήμα κινδύνου το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια και καθηλώθηκε για 48 ώρες για να γίνει έλεγχος.

Αφού υποβλήθηκε σε εξετάσεις ο κυβερνήτης επέστρεψε σπίτι του και το πιο εντυπωσιακό είναι ότι τόσο το πλήρωμα όσο και οι επιβάτες δεν κατάλαβαν τίποτα. Σύμφωνα με ειδικούς οι περίεργες οσμές μέσα σε ένα πιλοτήριο μπορεί να προκαλούνται από κάποια διαρροή λαδιού ή κάποιο ράγισμα σε σφραγισμένα μέρη του αεροπλάνου.

πηγή: DailyMail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις