Κόσμος

Τα έμβρυα κλωτσάνε με δύναμη που ξεπερνά τα 40 νιούτον

Όταν τα μωρά στη μήτρα κλωτσάνε, η δύναμη του χτυπήματός τους ξεπερνά τα 40 Newton (ή τέσσερα Kilogram-force), σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα, την πρώτη που μέτρησε τη δύναμη με την οποία κλωτσάνε τα έμβρυα.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of the Royal Society Interface της Βασιλικής Εταιρείας επιστημών της Βρετανίας, σύμφωνα με το “Science”, χρησιμοποίησε υπολογιστικά μοντέλα και μαγνητικές τομογραφίες για να καταγράψει τις κινήσεις εμβρύων από την 20ή έως την 35η εβδομάδα της κύησης.

Πότε εξασθενούν τα χτυπήματα

Διαπιστώθηκε ότι οι κλωτσιές του μωρού γίνονται όλο και πιο δυνατές από την 20ή έως την 30ή εβδομάδα, αλλά μετά εξασθενούν, πιθανώς επειδή το έμβρυο έχει πια όλο και λιγότερο διαθέσιμο χώρο μέσα στη μήτρα.

Οι κλωτσιές, σύμφωνα με τους ερευνητές, ωφελούν διπλά τα μωρά: αφενός αποτελούν ένα είδος σωματικής άσκησης γι’ αυτά, πράγμα που τα βοηθά να αναπτύξουν τους μυς και τα οστά τους, αφετέρου βοηθά τις αρθρώσεις τους να τεντωθούν και να λειτουργούν ομαλά, πράγμα που θα μειώσει τον κίνδυνο οστεοαρθρίτιδας αργότερα στη ζωή τους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Λέκκας για διπλό σεισμό στη Βενεζουέλα: «Η ενέργεια που απελευθερώθηκε ήταν ίση με 2 εκατομμύρια τόνους δυναμίτιδας ή 180 ατομικές βόμβες Χιροσίμα»
«Οι δύο αυτοί τεράστιοι σεισμοί συμπλήρωσαν ο ένας τον άλλον, ως προς την καταστροφή των κτιρίων» είπε ακόμη ο καθηγητής
Βενεζουέλα, καταστροφές μετά τους σεισμούς 7
Καύσωνας σοκ στην Ευρώπη: Βρετανοί για ώρες στην ουρά για ένα κλιματιστικό – Αδιανόητες θερμοκρασίες και νεκροί σε Γαλλία, Ισπανία
Στη Γαλλία, η νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη ήταν η πιο ζεστή που έχει καταγραφεί ποτέ, με 3.500 σχολεία να παραμένουν κλειστά - Η Βρετανία κατέρριψε το ρεκόρ ζέστης για τον Ιούνιο με 35,7 βαθμούς Κελσίου, ενώ η Αυστρία και η Δανία βρίσκονται σε συναγερμό για καύσωνα - Ρεκόρ ζέστης και στο Βέλγιο
Βρετανία καύσωνας
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα