Κόσμος

Τα γαλλικά του Τζο Μπάιντεν στην υποδοχή του Εμανουέλ Μακρόν

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαιρέτισε σήμερα, στα γαλλικά, τις αξίες της «ελευθερίας, ισότητας και αδελφοσύνη», υποδεχόμενος με όλες τις τιμές στον Λευκό Οίκο τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

«Οι ΗΠΑ δεν θα μπορούσαν να ζητήσουν καλύτερο εταίρο από τη Γαλλία για να εργαστούν μαζί του», είπε ο Τζο Μπάιντεν στον σύντομο χαιρετισμό του προς τον Εμανουέλ Μακρόν στον Λευκό Οίκο, υπογραμμίζοντας ότι η συμμαχία με τη Γαλλία παραμένει «ουσιαστικής σημασίας» για τη σταθερότητα του κόσμου.

Ο Μακρόν από την πλευρά του εκτίμησε ότι Παρίσι και Ουάσινγκτον θα πρέπει «να ξαναγίνουν συμπολεμιστές» απέναντι στον πόλεμο στην Ουκρανία και τις «πολλαπλές κρίσεις».

Οι δύο χώρες «είναι οι σταθερότεροι σύμμαχοι γιατί αυτή η φιλία είναι βαθιά εδραιωμένη εδώ και αιώνες», είπε ο Γάλλος πρόεδρος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ και Πούτιν συνομίλησαν ξανά μετά την επίσκεψη του Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο – «Πιστεύω ότι θα τερματίσουμε τον πόλεμο»
Συνεχίζουν οι συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου με «αρχηγό» τον Μάρκο Ρούμπιο - Η αντιπάθεια μεταξύ του Ρώσου και του Ουκρανού προέδρου που δυσκολεύει την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων
Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντιμίρ Πούτιν
Προς κατάρρευση η κυβέρνηση του Φρανσουά Μπαϊρού - Η κίνηση απελπισίας για να αποφύγει την κρίση τύπου Ελλάδας
Κατά του Γάλλου πρωθυπουργού η Ανυπότακτη Γαλλία, η Εθνική Συσπείρωση και οι Οικολόγοι - Ξεκινούν τις επόμενες ημέρες οι τεράστιες κινητοποιήσεις σε όλη τη Γαλλία για να μην ψηφιστεί ο προϋπολογισμός
Φρανσουά Μπαϊρού
Δέκα νεκροί και 100 τραυματίες μετά τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ σε εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων στην Υεμένη
Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως έπληξε στρατιωτικές εγκαταστάσεις των Χούθι, συμπεριλαμβανομένων μεγάρου της προεδρίας και εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων, σε αντίποινα για επιθέσεις του «τρομοκρατικού καθεστώτος»
Συντρίμμια μετά από ισραηλινή επίθεση στη Σανάα
Διεθνής κατακραυγή για τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Γάζα με τους 20 νεκρούς - «Τραγικό ατύχημα» τους χαρακτηρίζει ο Νετανιάχου
5 δημοσιογράφοι ανάμεσα στους 20 νεκρούς- «Δεν είμαι ευχαριστημένος» λέει ο Τραμπ - Εξηγήσεις από το Ισραήλ απαιτεί η Ένωση Ξένου Τύπου και ο ΟΗΕ
Παλαιστίνιοι