Κόσμος

Τα κέρδη της New York Times Co αυξήθηκαν λόγω της αύξησης των εσόδων

Η New York Times Co ανακοίνωσε μια μεγαλύτερη απ' ό,τι αναμενόταν αύξηση κατά 78,5% στα κέρδη του τριμήνου, στην οποία συνέβαλαν περικοπές στα κόστη και η άνοδος των εσόδων από τις ψηφιακές διαφημίσεις.

Η εταιρεία μειώνει τα κόστη και αυξάνει τις προσφορές της στο Ίντερνετ και τα κινητά για να αντισταθμίσει την πτώση των εσόδων από τις έντυπες διαφημίσεις.

Οι διαφημιστές στρέφονται ολοένα και περισσότερο στα ψηφιακά μέσα καθώς οι αναγνώστες καταφεύγουν στα “έξυπνα τηλέφωνα” και τις ταμπλέτες πιέζοντας προς τα κάτω τα έσοδα των εκδοτών εφημερίδων και περιοδικών από τις έντυπες διαφημίσεις.

Τα έσοδα των New York Times από τις ψηφιακές διαφημίσεις αυξήθηκαν 14,2% και έφθασαν τα 48,3 εκατ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο, που αντιστοιχούν περίπου στο ένα τρίτο των συνολικών διαφημιστικών εσόδων τους.

Τα έσοδα από τις έντυπες διαφημίσεις μειώθηκαν 12,8%. Πρόκειται για το τέταρτο διαδοχικό τρίμηνο που τα έσοδα αυτά καταγράφουν μείωση. Το συνολικό εισόδημα της εταιρείας από τις διαφημίσεις υποχώρησε 5,5%.

Τα λειτουργικά κόστη μειώθηκαν κατά 4,9% και ανήλθαν σε 344,8 εκατομμύρια δολάρια.

Τα έσοδα της εταιρείας από τις κυκλοφορίες αυξήθηκαν ελαφρώς, βοηθούμενα από την κατά 13,8% αύξηση των εσόδων από τις συνδρομές σε ψηφιακά προϊόντα. Οι New York Times ανακοίνωσαν πως στις 30 Ιουλίου είχαν ένα εκατομμύριο συνδρομητές επί πληρωμή μόνο στην ηλεκτρονική τους έκδοση.

Το μέρισμα των μετόχων αυξήθηκε σε 16,4 εκατ. δολάρια ή 10 σεντς ανά μετοχή κατά το δεύτερο τρίμηνο, από 9,2 εκατ. δολάρια ή 6 σεντς ανά μετοχή έναν χρόνο νωρίτερα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Λιθουανία: Ανοίγουν ξανά τα σύνορα με τη Λευκορωσία μετά τα περιστατικά με τα παράνομα μπαλόνια
Το Βίλνιους ανακοίνωσε ότι σύντομα θα αρθούν οι περιορισμοί που είχαν επιβληθεί στα σύνορα, μετά από μια σειρά εναέριων περιστατικών που αφορούσαν μπαλόνια τα οποία χρησιμοποιούνταν από δίκτυα λαθρεμπορίας
Τα σύνορα μεταξύ Λιθουανίας και Λευκορωσίας
Θωρακίζεται με 100 κάμερες ασφαλείας το Μουσείο του Λούβρου, κλειστό το τμήμα με τα αρχαία ελληνικά αγγεία
Η πρόεδρος και διευθύντρια του Μουσείου του Λούβρου Λοράνς ντε Καρ ανακοίνωσε ότι περισσότερα από είκοσι «μέτρα έκτακτης ανάγκης» θα εφαρμοστούν το Μουσείο «τις επόμενες ημέρες»
Παρίσι