Κόσμος

Τα «μαζεύει» ο Μπάιντεν για τον Πούτιν: Αρνήθηκε ότι επιδιώκει αλλαγή καθεστώτος στην Ρωσία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ερωτηματικά και αντιδράσεις πυροδότησε η φράση του προέδρου των ΗΠΑ ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν μπορεί να μείνει στην εξουσία. Η επίμαχη δήλωση του Τζο Μπάιντεν έγινε κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Βαρσοβία το περασμένο Σάββατο, αναγκάζοντας μάλιστα στη συνέχεια τον Λευκό Οίκο να εκδώσει διευκρινιστική ανακοίνωση. 

Διευκρινίσεις έδωσε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, μετά από σχετική ερώτηση δημοσιογράφων καθώς έφευγε από λειτουργία σε εκκλησία της Ουάσινγκτον. Ειδικότερα, ο Τζο Μπάιντεν ερωτήθηκε εάν αξίωνε αλλαγή του καθεστώτος στη Ρωσία με τη δήλωσή του για τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Αμερικανός πρόεδρος λοιπόν απάντησε μονολεκτικά «όχι» στον δημοσιογράφο που του έκανε την ερώτηση. 

Το περασμένο Σάββατο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν μπορεί να παραμείνει στην ρωσική εξουσία, χαρακτηρίζοντας τον πόλεμο στην Ουκρανία μάχη «μεταξύ της δημοκρατίας και της απολυταρχίας». «Για όνομα του Θεού, αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία», είπε χαρακτηριστικά ο Τζο Μπάιντεν για τον πρόεδρο της Ρωσίας.

Στη συνέχεια, αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν προσπάθησαν να διευκρινίσουν το σχόλιο του Αμερικανού προέδρου. «Το θέμα του προέδρου ήταν ότι δεν επιτρέπεται στον Πούτιν να ασκεί εξουσία στους γείτονές του ή στην περιοχή», δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, προσθέτοντας ότι: «Δεν συζητούσε την εξουσία του Πούτιν στη Ρωσία ή την αλλαγή καθεστώτος».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ: Το μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης Claude χάκαρε στοιχεία ψηφοφόρων της πολιτείας Τζόρτζια με δική του πρωτοβουλία
Οι εταιρείες έχουν αναφέρει τον τελευταίο καιρό πολλά περιστατικά κατά τα οποία μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης έχουν ενεργήσει χωρίς τον ανθρώπινο έλεγχο
Anthropic, Claude
Τραμπ σε Νίκι Μινάζ: «Σήκω όρθια να δουν τον κ@λ@ σου! Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητος» – Το όνομα της τραγουδίστριας έπεσε στο τραπέζι για εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου
Η 43χρονη τραγουδίστρια της ραπ δεν έχει κρύψει την λατρεία της στον Ντόναλντ Τραμπ. Μάλιστα ταξίδεψε μαζί του με το προεδρικό αεροσκάφος και ανέβασε βίντεο για να ξεναγήσει τους φανς της
Τραμπ
Τόμας Μαρκλ: «Πήγα στην Άπω Ανατολή γιατί οι σχέσεις με 12χρονες εδώ είναι νόμιμες», έλεγε σε γράμμα στην πρώην γυναίκα του ο πατέρας της Μέγκαν Μαρκλ
Βαριές καταγγελίες για τον πατέρα της Μέγκαν Μαρκλ, Τόμας, οι αρχές εξετάζουν υλικό που καταγγέλλεται ότι βρέθηκε στο σπίτι του στις Φιλιππίνες - Ο ίδιος μιλά για «αρρωστημένα ψέματα»
Ο πατέρας της Μέγκαν Μαρκλ, Τόμας