Κόσμος

Τα νερά τους παρέσυραν στον θάνατο – Βροχοπτώσεις με 14 νεκρούς στη Νικαράγουα

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Πέμπτη στη Νικαράγουα, όταν παρασύρθηκαν από ορμητικά νερά προσπαθώντας «απερίσκεπτα» να περάσουν ποτάμια και ρέματα που είχαν φουσκώσει εξαιτίας των συνεχιζόμενων σφοδρών βροχοπτώσεων, ανακοίνωσε η προεδρία της χώρας, γεγονός που αύξησε στους 14 νεκρούς τον αριθμό των θυμάτων από τις αρχές του μήνα.

Καταρρακτώδεις βροχές εκδηλώνονται από τη Δευτέρα στη χώρα και τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να διαρκέσουν αρκετές ημέρες ακόμη, λόγω ενός βαρομετρικού χαμηλού.

Κόκκινος συναγερμός στη Νικαράγουα

Την Τρίτη κηρύχθηκε «κόκκινος συναγερμός», το υψηλότερο επίπεδο επαγρύπνησης, στις οκτώ από τις 17 επαρχίες της Νικαράγουας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας, της Μανάγκουας, όμως παρά τα έκτακτα μέτρα, έχασαν τη ζωή τους ακόμη δέκα άνθρωποι.

«Συνιστούμε μεγάλη προσοχή» στους πολίτες που κινούνται κοντά σε ποτάμια ή ρέματα όπου η στάθμη των υδάτων έχει ανέβει «για να αποφευχθούν νέα θύματα», νουθέτησε η αντιπρόεδρος της Νικαράγουας Ροσάριο Μουρίγιο, μιλώντας σε κρατικά ΜΜΕ.

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, εξαιτίας των βροχών που προκάλεσε μια τροπική ύφεση. Αφού πέρασε την Καραϊβική, το φαινόμενο ενισχύθηκε και μετατράπηκε στον κυκλώνα Μάικλ, Κατηγορίας 4, που προκάλεσε δεκάδες θύματα και εκτεταμένες καταστροφές σε Πολιτείες των νότιων ΗΠΑ.

Οι αρχές της Νικαράγουας ενημέρωσαν ότι πλημμύρισαν ή υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες 1.412 σπίτια, 9 από τα οποία καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ιράν απέρριψε 48ωρη εκεχειρία από τις «πληγωμένες» σε γόητρο και στρατιωτικό επίπεδο ΗΠΑ
Η Τεχεράνη δήλωσε στους μεσολαβητές ότι δεν προτίθεται να συναντηθούν αξιωματούχοι του με Αμερικανούς στο Ισλαμαμπάντ εντός των επόμενων ημερών και θεωρεί «απαράδεκτες» τις απαιτήσεις των ΗΠΑ
Λίβανος
Νεαρός έπεσε θύμα revenge porn από την πρώην σύντροφό του στην Βρετανία - Έστειλε γυμνές φωτογραφίες του στην μητέρα του
Στην 24χρονη επιβλήθηκε κοινοτική ποινή 12 μηνών με 200 ώρες κοινωνικής εργασίας, να καταβάλει στον πρώην της αποζημίωση ύψους 600 λιρών, ενώ εκδόθηκε και περιοριστική εντολή που της απαγορεύει να επικοινωνήσει μαζί του
Βρετανική αστυνομία
Ο Τραμπ ζητά 152 εκατομμύρια δολάρια για να επαναφέρει τη λειτουργία του Αλκατράζ ως φυλακές
Το Αλκατράζ, που άνοιξε το 1934, είχε θεωρηθεί η αυστηρότερη και υψίστης ασφαλείας φυλακή της Αμερικής δεδομένης της τοποθεσίας του νησιού, των παγωμένων νερών και των ισχυρών ρευμάτων που το περιβάλλουν
Νησί Αλκατράζ
Διασώθηκε ο ένας εκ των πιλότων του μαχητικού αεροσκάφους F-15 των ΗΠΑ που καταρρίφθηκε στο Ιράν
Περιφερειακός κυβερνήτης στο νοτιοδυτικό Ιράν εξέδωσε δημόσια έκκληση προς τους ντόπιους Ιρανούς να βρουν τους Αμερικανούς πιλότους του αεροσκάφους, ενώ υποσχέθηκε και αμοιβή
Αεροσκάφος
7