Πέμπτη, 22 Φεβ.
16oC Αθήνα

Τα όνειρα που βλέπουν οι άνθρωποι στο Διάστημα! – Video

Τα όνειρα που βλέπουν οι άνθρωποι στο Διάστημα! – Video
φωτογραφία: Reuters

Στο ερώτημα αν βλέπουν όνειρα οι άνθρωποι στο Διάστημα απαντά ο έμπειρος Ρώσος κοσμοναύτης Σεργκέι Προκόφιεφ.

Όχι μόνο βλέπουμε όνειρα στο Διάστημα, αλλά και δεν τα ξεχνάμε ποτέ, λέει ο Προκόπιεφ που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, σε μια ζωντανή επικοινωνία με τους χρήστες του ρωσικού μέσου κοινωνικής δικτύωσης VKontakte.

“Μου είχαν πει οι παλιοί συνάδελφοί μου, οι οποίοι είχαν ήδη τέτοιες εμπειρίες, ότι οπωσδήποτε θα δεις κάποιο όνειρο που δεν θα το ξεχάσεις.

Έτσι είδα κι εγώ ότι επέστρεψα στη Γη από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για Σαββατοκύριακο και την Δευτέρα θα έπρεπε να επιστρέψω στο κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ για να κάτσω και πάλι στο διαστημόπλοιο και να γυρίσω πίσω, αλλά το έχασα….

Reutes

Γελούσα με τον εαυτό μου, στη συνέχεια, αλλά πράγματι αυτό συνέβη στο όνειρο μου” δήλωσε ο Προκόπιεφ, προσθέτοντας ότι και άλλοι κοσμοναύτες έχουν δει το ίδιο όνειρο.

Απαντώντας στο ερώτημα ποιο ήταν το πιο ενδιαφέρον όνειρο κατά την διάρκεια της παραμονής του στον Διεθνή Σταθμό, ο Προκόπιεφ είπε:

“Τα όνειρα που βλέπει κανείς στον Σταθμό τα θυμάται για πάντα, ίσως επειδή ο ύπνος που κάνουμε είναι πολύ βαρύς”.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό:

“Σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας κοιμάσαι καλύτερα, απ’ ότι στη Γη. Είναι δύσκολο να θυμηθώ κάποιο όνειρο συγκεκριμένα, αλλά αυτό που μπορώ να πω είναι ότι όλα που βλέπουμε εδώ στο Διάστημα είναι όνειρα για τη Γη. Δεν θυμάμαι ούτε μια φορά να ονειρεύτηκα, πως πετάω μέσα στον Σταθμό”.

Οι χρήστες του VKontakte στην ζωντανή του σύνδεση με τον Ρώσο κοσμοναύτη που έγινε με αφορμή τα 20 χρόνια του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, δεν έχασαν την ευκαιρία να ρωτήσουν τον Προκόπιεφ, ποιο ζωάκι θα ήθελε να έχει μαζί του αν είχε αυτή την δυνατότητα.

Η απάντησή του ήταν “ένα χαμστεράκι”!

Στο παρακάτω βίντεο που ανέβηκε στα τέλη του περασμένου Ιουλίου, ο κοσμοναύτης Όλεγκ Αρτέμιεφ δίνει σε όλους τους λάτρεις του Διαστήματος την ευκαιρία να δουν το εσωτερικό του Διεθνή Διαστημικού Σταθμού:

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις