Κόσμος

Τα «Παράσιτα», τα Όσκαρ και τα πραγματικά «βρώμικα κουτάλια» της Ν. Κορέας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η ταινία «Παράσιτα» απέσπασε τα τέσσερα πιο σημαντικά βραβεία ΌσκαρΣΚΑΡ. Θέμα της ταινία, το χάσμα μεταξύ πλούσιων και φτωχών στη Σεούλ. Ο ομοιότητες της ταινίας, με την πραγματική ζωή νεαρών κατοίκων της Σεούλ, είναι πραγματικά «εκπληκτική».

Ο τηλεοπτικός φακός επικεντρώνεται στις συνθήκες διαβίωσης, ενός 26χρονου Νοτιοκορεάτη, του Κιμ Τζάε Χουν, που μένει σε ένα δωμάτιο μόλις εξίμισυ τετραγωνικών.

Ο 26χρονος είναι ένα από τα πραγματικά «Παράσιτα» της Νότιας Κορέας, ή «βρώμικα κουτάλια», όπως ονομάζονται στη χώρα σε αντιδιαστολή με τα χρυσά κουτάλια της ανώτερης κοινωνίας. Μαγειρεύει το φαγητό του στην κοινόχρηστη κουζίνα του κτηρίου όπου μένει και το τρώει δίπλα στην τουαλέτα.

Σπίτια που προορίζονταν για φοιτητές γίνονται όλο και πιο συχνά μόνιμες κατοικίες για εργαζόμενους νέους που με δυσκολία μπορούν να πληρώσουν τα 200 ευρώ του ενοικίου όσο αναζητούν καλύτερη δουλειά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Paramount σε διακανονισμό με 12 πολιτείες των ΗΠΑ και ένα βήμα πιο κοντά σε συγχώνευση με την Warner Bros έναντι 110 δισ. δολαρίων
Ένας διακανονισμός με τις πολιτείες θα βοηθήσει την Paramount να αποφύγει μια «χρονική χρέωση» 7 εκ. δολαρίων την ημέρα που οφείλει στους μετόχους της WBD για κάθε ημέρα που η συμφωνία δεν ολοκληρώνεται μετά τις 30 Σεπτεμβρίου
Warner Bros
Ποιες είναι οι δημοσιογράφοι που απέκλεισε ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο – CBS, NBC, ABC και Fox σταματούν τη δημοσιογραφική κάλυψη του Αμερικανού προέδρου
«Ντόμινο» εξελίξεων μετά την απόφαση να αποκλειστούν οι τρεις δημοσιογράφοι των μεγάλων ειδησεογραφικών δικτύων - «Παραβιάζει τα δικαιώματά τους βάσει του Συντάγματος των ΗΠΑ να καλύπτουν δημοσιογραφικά τον Αμερικανό πρόεδρο»
AP Photos
Εντοπίστηκαν δύο οβίδες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στον βυθό της λίμνης Παμβώτιδας στα Ιωάννινα
Μέχρι σήμερα έχουν ανασυρθεί μεταλλικές κατασκευές, μοτοσικλέτες, ποδήλατα, βάρκες, ελαστικά οχημάτων και αγροτικών μηχανημάτων, κάδοι απορριμμάτων, οικιακές συσκευές από τον βυθό της Παμβώτιδας
Λίμνη Παμβώτιδα