Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Τα σπαρακτικά τελευταία μηνύματα παιδιών που κάηκαν ζωντανά στη Ρωσία

Τα σπαρακτικά τελευταία μηνύματα παιδιών που κάηκαν ζωντανά στη Ρωσία

Στους 64 οι νεκροί μετά τη φονική πυρκαγιά στο εμπορικό κέντρο Κεμέροβο στη Σιβηρία. Συγκλονίζουν τα τελευταία μηνύματα παιδιών που κάηκαν ζωντανά.

Δεκάδες παιδιά αγνοούνται μετά τη φονική πυρκαγιά που ξέσπασε στο εμπορικό κέντρο Κεμέροβο στη Σιβηρία. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό έχουν τραυματιστεί 47 άνθρωποι και πολλοί είναι αγνοούμενοι.

Υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες αναφορές πως έχουν βρεθεί τουλάχιστον 96 πτώματα στο εμπορικό κέντρο. Από τους 64 επιβεβαιωμένους νεκρούς, τα 41 είναι παιδιά. Σε ένα βίντεο που καταγράφει τις πρώτες στιγμές της φονικής πυρκαγιάς ακούγονται γονείς να ουρλιάζουν για τα παιδιά τους.

Οι πόρτες εξόδου κινδύνου ήταν κλειδωμένες και δεν μπορούσαν να ξεφύγουν από πουθενά. Ο 11χρονος Sergei Moskaleno είναι σε κώμα μετά την πτώση του από φλεγόμενο παράθυρο σε μια προσπάθεια να ξεφύγει. Το βίντεο από τη βουτιά του στο κενό κάνει τον γύρο του κόσμου, ενώ έγινε γνωστό ότι οι γονείς του πέθαναν στη φωτιά.

Το σπαρακτικό τελευταίο τηλεφώνημα

Η 13χρονη Maria Moroz έστειλε μήνυμα στους γονείς της από το σινεμά. “Έπιασε φωτιά. Φαίνεται ότι αυτό είναι το αποχαιρετιστήριο για μένα”. Πιστεύεται ότι πέθανε στη φωτιά.

Σε ένα σπαρακτικό τελευταίο τηλεφώνημα της Viktoria “Vika” Pochankina είπε στη θεία της ότι καίγονται όλα. “Οι πόρτες είναι κλειστές. Δεν μπορώ να βγω. Δεν μπορώ να αναπνεύσω”.

Η θεία της της είπε να βγάλει τα ρούχα της και να καλύψει τη μύτη της. “Θεία μου πες σε όλη μου την οικογένεια ότι τους αγαπώ. Πες στη μαμά ότι την αγαπούσα”. Αυτά ήταν και τα τελευταία της λόγια. Είναι ανάμεσα στους αγνοούμενους.

Ο τοπικός κυβερνήτης Aman Tuleev δήλωσε ότι έχασε στη φωτιά ένα 11χρονο κορίτσι. “Ένας πολύ στενός συγγενής μου, ένα 11χρονο κορίτσι, πέθανε στη φωτιά”.

Πηγή: Mirror

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις