Σάββατο, 1 Ιουν.
21oC Αθήνα

Τα τελευταία λόγια του φονιά της Βιρτζίνια και το σημείωμα αυτοκτονίας

Τα τελευταία λόγια του φονιά της Βιρτζίνια και το σημείωμα αυτοκτονίας

Ο Βέστερ Λι Φλάναγκαν ο δεύτερος θα μείνει στην ιστορία ως ο άνθρωπος που δολοφόνησε εν ψυχρώ σε “ζωντανή” σύνδεση δυο πρώην συνεργάτες του, μια 24χρονο δημοσιογράφο και έναν 27χρονο εικονολήπτη. Σχεδόν μια εβδομάδα μετά το φονικό στη Βιρτζίνια που σόκαρε την παγκόσμια κοινή γνώμη, νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως.

Ο 41χρονος άνδρας σόκαρε τους πάντες όταν εμφανίστηκε σε “ζωντανό” που έκαναν 24χρονη Άλισον Πάρκερ με τον 27χρονο εικονολήπτη Άνταμ Γουόρντ, τράβηξε το όπλο του και σε live σύνδεση, τους δολοφόνησε εν ψυχρώ και κατάγραψε το θάνατό τους για να τον ανεβάσει αργότερα στο twitter.

Νεότερες πληροφορίες που έρχονται στο φως, αναφέρουν ότι ο Φλάναγκαν πριν στείλε το 23σελιδο μανιφέστο του στο ABC News, είχε γράψει σημείωμα αυτοκτονίας και το είχε στείλει σε έναν από τους λίγους φίλους του, τον Ρόμπερτ Άβεντ, που μένει στο Βαγέχο της Καλιφόρνια.

Φωτογραφία Ne York Daily News
Φωτογραφία Ne York Daily News

Ο Άβεντ έλαβε το σημείωμα αυτοκτονίας, μαζί με φωτογραφίες του 41χρονου δολοφόνου, τέσσερις μέρες μετά τον διπλό φόνο. Ήταν όμως, όπως αποκαλύπτεται, ο τελευταίος άνθρωπος με τον οποίο μίλησε ο Φλάναγκαν πριν αυτοκτονήσει, την ώρα που η αστυνομία των καταδίωκε.

“Δεν θέλω να γεράσω, διάολε όχι!”, “σε παρακαλώ, συνέχισε να γυμνάζεσαι… όταν τα κεφάλια σταματούν να γυρίζουν, είναι τρομερό” έγραφε στα γράμματά του ο Φλάναγκαν. Αναπολούσε τις μέρες που ήταν συνοδός κυρίων και πίστευε πως οι μέρες της δόξας του, όταν πληρώνονταν 2000 δολάρια για ένα βράδυ, είχαν περάσει οριστικά. Και αυτό ακριβώς ήταν που δεν μπορούσε να δεχτεί. Ότι γερνούσε, ότι είχε παχύνει, πως δεν μπορούσε πια να είναι ερωτεύσιμος και ποθητός.

Ο 41χρονος επέλεξε τον συγκάτοικό του από τα φοιτητικά του χρόνια για να στείλει ένα γραπτό μήνυμα λίγα λεπτά αφού είχε σκοτώσει την 24χρονη δημοσιογράφο και τον 27χρονο κάμεραμαν. “Σε παρακαλώ μην απαντήσεις σε αυτό το μήνυμα. Έκανα κάτι πολύ κακό. Λυπάμαι, δεν είχα άλλη επιλογή” έγραψε στον Άβεντ, που όμως είδε το μήνυμα ώρες μετά και τηλεφώνησε στον Φλάναγκαν όταν έφτασε στο γραφείο του.

Ο 41χρονος απάντησε και μιλούσε σαν να μη συνέβαινε τίποτα. “Τι συμβαίνει αυτό το μήνυνα” ρώτησε ο Άβεντ και ο Φλάναγκαν απάντησε σαν να μη συμβαίνει τίποτα: “Α, έκανα κάτι σήμερα το πρωί. Πυροβόλησα και σκότωσα δυο ανθρώπους” του είπε μιλώντας σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Φωτογραφία Ne York Daily News

Ήταν η στιγμή που ο Φλάναγκαν καταδιωκόταν από την αστυνομία. Είπε στον φίλο του να κλείσει το τηλέφωνο και να ανοίξει την τηλεόραση για να δει CNN. Ο Άβεντ τον ξαναπήρε. Ήταν μερικά λεπτά πριν ο δολοφόνος στρέψει το όπλο στο κεφάλι του και αυτοκτονήσει. “Σ’ αγαπώ, ευχαριστώ που ήσουν δίπλα μου” είπε στον φίλο του και έκλεισε το τηλέφωνο. Όταν ο Άβεντ προσπάθησε να του τηλεφωνήσει ξανά, δεν απάντησε. Είχε αυτοπυροβοληθεί.

Πηγή: New York Daily News, Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε