Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Τα τελευταία λόγια του μικρού Aylan: Μπαμπά σε παρακαλώ μην πεθάνεις!

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

Η εικόνα του μαχαιριά στην καρδιά. Η ιστορία του, συγκλονιστική. Το ίδιο και τα τελευταία του λόγια. Οι αποκαλύψεις για τον μικρό Aylan από τη Συρία, το παιδί που συγκλόνισε όλο τον κόσμο, δεν σταματούν.

Μια μέρα μετά την τελευταία του φωτογραφία πριν φύγει άδικα από τη ζωή, έρχονται στο φως και τα τελευταία του λόγια. Τα λόγια που είπε στον πατέρα του λίγα λεπτά αφού η βάρκα που θα μετέφερε τον 3χρονο και την οικογένειά του από την Τουρκία στην Ελλάδα είχε αναποδογυρίσει και όλοι έδιναν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή.

“Μπαμπά σε παρακαλώ μην πεθάνει” ήταν τα τελευταία λόγια του μικρού αγοριού πριν εκείνος, ο 5χρονος αδερφός του και η μητέρα του προστεθούν στη μακρά λίστα των προσφύγων που έχασαν τη ζωή τους στο Αιγαίο.

Ήταν η στιγμή που ο πατέρας του προσπαθούσε να σώσει εκείνον καιν τον αδερφό του. Η ειρωνεία της μοίρας: ο πατέρας σώθηκε, τα παιδιά πέθαναν.

Τα τελευταία λόγια του μικρού Aylan αποκάλυψε η θεία του, Φατίμα Κούρντι, που ζει στον Καναδά. “Όταν η βάρκα αναποδογύρισε και τα κύματα τους παράσερναν, εκείνος (ο αδερφός της) κρατούσε τα δυο αγόρια στα χέρια του. Προσπάθησε με όλες του τις δυνάμεις να τα κρατήσει πάνω από το νερό για να πάρουν ανάσα. Και τότε τα παιδιά φώναξαν: μπαμπά σε παρακαλώ μην πεθάνεις.

Μετά όμως συνειδητοποίησε πως ο Γκαλίπ είχε πεθάνει και αναγκάστηκε να τον αφήσει. Προσπάθησε να σώσει τον δεύτερο αλλά είδε αίμα να βγαίνει από τα μάτια του Aylan. Του τα έκλεισε και τον άφησε. Έψαξε για τη γυναίκα του και την είδε να επιπλέει νεκρή. Μου είπε: προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις να τους σώσω. Δεν μπόρεσα”.

Η Φατίμα Κούρντι μίλησε και για την επίθεση των τζιχαντιστών στο Κομπάνι, όπου ζούσε ο αδερφός της και η οικογένειά του. Τον περασμένο Ιούνιο, μέλη του ISIS, ντυμένοι με στολές Πεσμεργκά (Κούρδοι μαχητές) επιτέθηκαν σε 100 μέλη της οικογένειας και τους αποκεφάλισαν. Κάποιοι άλλοι εκτελέστηκαν με πυροβολισμό μέσα στο σπίτι τους.

Μετά από τη μαζική εκτέλεση, ο Αμντουλάχ Κούρντι αποφάσισε να πάρει την οικογένειά του και να φύγει.

Πηγή: Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε