Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Τα βάζει και… με τα Όσκαρ ο Μπολσονάρο

Τα βάζει και… με τα Όσκαρ ο Μπολσονάρο

Η επιλογή του ντοκιμαντέρ «Η Δημοκρατία σε δίνη», της Βραζιλιάνας σκηνοθέτριας Πέτρα Κόστα, ως υποψήφιου για τα βραβεία Όσκαρ 2020 για την αντίστοιχη κατηγορία, προκάλεσε εκνευρισμό στον Πρόεδρο της χώρας, Ζαΐχ Μπολσονάρο.

Και αυτό γιατί το θέμα του ντοκιμαντέρ αφορά τα γεγονότα και τα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στη διαδικασία για την καθαίρεση της πρώην Προέδρου, Ντζίλμα Ρούσεφ, και την πολιτική κρίση που την περιέβαλε. Το ντοκιμαντέρ είχε προβληθεί από την πλατφόρμα Netflix τον Ιούνιο του 2020.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Κόστα εξέφρασε τη χαρά της για την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του ντοκιμαντέρ της. «Είμαστε απόλυτα συγκινημένοι και εκστασιασμένοι για τους συναδέλφους μας, που αναγνώρισαν την απόλυτη αναγκαιότητα αυτής της ταινίας και μας περιποιεί τιμή που θα διαγωνισθούμε απέναντι σε τόσο σημαντικά ντοκιμαντέρ», τονίζει η 36χρονη δημιουργός των επίσης βραβευμένων σε φεστιβάλ ντοκιμαντέρ «Έλενα» – Elena (2012) και «Λεύκα και γλάρος» – Olmo e a gaivota (2014).

Μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Μπολσονάρο δήλωσε εμφανώς εκνευρισμένος: «Μυθοπλασία. Το φιλμ είναι καλό μόνο για όσους τους αρέσει να τρώνε πίτουρα». Στην επιμονή των δημοσιογράφων εάν έχει δει ή θα δει το ντοκιμαντέρ απάντησε: «Γιατί να χάσω τον χρόνο μου για μία τέτοια βρωμιά (porcaria);»

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις