Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Τα βλέμματα όλου του κόσμου στην Βρετανία! Η επιχείρηση «Πανάκεια» για τον μαζικό εμβολιασμό

Τα βλέμματα όλου του κόσμου στην Βρετανία! Η επιχείρηση «Πανάκεια» για τον μαζικό εμβολιασμό

Πρόβα τζενεράλε για όλο τον πλανήτη θα είναι ο εμβολιασμός στην Βρετανία. Η επιχείρηση που έχει στηθεί από την κυβέρνηση για να γίνει ο πιο μαζικός εμβολιασμός πληθυσμού στην ιστορία έχει το όνομα Πανάκεια.

Μια τεράστια επιχείρηση έχει στηθεί στην Βρετανία κάτι που από πολλούς θεωρείται πρόβα για το πως θα γίνει ο μαζικός εμβολιασμός σε όλο τον κόσμο. 

Ο βρετανικός στρατός έχει αναλάβει το μεγαλύτερο βάρος της διανομής του εμβολίου της Pfizer κατά του κορονοϊού και με προσομοιώσεις ετοιμάζεται την Δευτέρα να μπει στην μάχη των εμβολιασμών.

Πενήντα νοσοκομεία θα αναλάβουν την χορήγηση των πρώτων 40 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου από την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου,

Ο στρατός έκανε μια πρόβα τζενεράλε σε ένα από τα πρώτα κέντρα μαζικού εμβολιασμού όπου δεκάδες χιλιάδες ασθενείς θα λάβουν το εμβόλιο.

Ένα από τα εμβολιαστικά κέντρα θα είναι και ο Ιππόδρομος του Έπσομ/EPA

Οι σχεδιασμοί άλλαξαν και δεν θα είναι πρώτοι οι τρόφιμοι των οίκων ευγηρίας που θα λάβουν το εμβόλιο αλλά θα προηγηθούν οι υγειονομικοί. 

Σύμφωνα με κρατικούς αξιωματούχους η διανομή θα είναι πιο περίπλοκη από όσο φαντάζονταν. Κι αυτό, γιατί οι ποσότητες των εμβολίων που θα διανέμονται δεν μπορούν να σπάσουν σε λιγότερα από 975 δόσεις την φορά. Κι αυτό, γιατί το εμβόλιο πρέπει να διατηρείται στους μείον 70 βαθμούς μέχρι λίγο πριν την χρήση του. 

Αυτό σημαίνει ότι η διατήρησή του θα πρέπει να ελέγχεται κάθε δευτερόλεπτο από ειδικούς μέχρι να φτάσει η ώρα της χορήγησής του. 

Τα νοσοκομεία στα οποία υπάρχουν οι προϋποθέσεις αυτές θα λειτουργούν ως κόμβοι μέσω των οποίων οι πρώτοι πολίτες θα λάβουν το εμβόλιο.

Η επιχείρηση αυτή πήρε το όνομα Πανάκεια και έγινε στο γήπεδο του Μπρίστολ. Επίσης, κατά προσέγγιση 7 περιφερειακοί κόμβοι θα χρησιμοποιηθούν για να εμβολιαστεί ο πληθυσμός με πρωτους τους υγειονομικούς, τις ευπαθείς ομάδες και άλλες κατηγορίες πολιτών στην συνέχεια.

Η κυβέρνηση στην συνέχεια θα δώσει το πράσινο φως να αρχίσει η διανομή των εμβολίων σε οίκους ευγηρίας. Όλο αυτό είναι άγνωστο πόσο θα διαρκέσει.

Στην χθεσινή άσκηση 30 μέλη του προσωπικού και εθελοντές έκαναν άσκηση σε πραγματικές συνθήκες. Οι «ρόλοι» περιελάμβαναν ασθενή που εμφάνιζε ανεπιθύμητες ενέργειες, ασθενή με συμπτώματα κορονοϊού και ασθενή που δεν ήθελε να κάνει το εμβόλιο.

Οι εμβολιασμοί θα γίνονται καθημερινά 12 ώρες την ημέρα όλη την εβδομάδα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις