Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Τα βρόντηξε υψηλόβαθμη αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ λόγω… Τραμπ!

Τραμπ

Την παραίτησή της εξαιτίας του Ντόναλντ Τραμπ υπέβαλε την Πέμπτη (18.06.2020) ανώτερη αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η Μέρι Ελίζαμπεθ Τέιλορ παραιτήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ στο άνευ προηγουμένου κίνημα εναντίον του ρατσισμού, οι διαδηλώσεις του οποίου συνταράσσουν τη χώρα μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.

«Τα σχόλια και οι πράξεις του προέδρου όσον αφορά τη φυλετική αδικία και τους μαύρους Αμερικανούς είναι διαμετρικά αντίθετα από τις βασικές αξίες και πεποιθήσεις μου», δήλωσε η 30χρονη Τέιλορ, βοηθός υφυπουργός αρμόδια για κοινοβουλευτικά θέματα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στην επιστολή της παραίτησής της προς τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο. Την επιστολή παραίτησης δημοσίευσε η Washington Post.

Click4more Το Facebook κατέβασε διαφημίσεις της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ για σύμβολα… Ναζί

Η Τέιλορ ήταν το νεότερο πρόσωπο και η πρώτη μαύρη γυναίκα που κατέλαβε το συγκεκριμένο αξίωμα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η παραίτησή της μοιάζει να είναι η πρώτη ανώτερου ή ανώτερης αξιωματούχου της κυβέρνησης που συνδέεται άμεσα με το ζήτημα των φυλετικών διακρίσεων και των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει στις ΗΠΑ μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, του 46χρονου Αφροαμερικανού που πέθανε από ασφυξία όταν λευκός αστυνομικός, στη Μινεάπολη, τον πατούσε με το γόνατο στο λαιμό επί περισσότερα από 8 λεπτά.

Μετά τη δολοφονία Φλόιντ ο Τραμπ έδωσε εντολή να διαλυθούν με βάρβαρο τρόπο ειρηνικοί αντιρατσιστές συγκεντρωμένοι μπροστά στον Λευκό Οίκο, με εκτενή χρήση δακρυγόνων και έφοδο των δυνάμεων ασφαλείας. Εκτός αυτού, βρέθηκε στο στόχαστρο… όλων και γιατί απείλησε να στείλει τον στρατό να καταστείλει τις κινητοποιήσεις.

Η ομάδα που διεξάγει την προεκλογική εκστρατεία του Ρεπουμπλικάνου προέδρου εξάλλου προγραμμάτισε μια μεγάλη συγκέντρωση σήμερα, ημέρα που εορτάζεται η κατάργηση της δουλείας στις ΗΠΑ (Juneteenth), στην Τάλσα, στην Οκλαχόμα, θέατρο μιας από τις χειρότερες ρατσιστικές σφαγές στην ιστορία των ΗΠΑ το 1921.

Η συγκεκριμένη επιλογή εκλήφθηκε ως πρόκληση, γεγονός που ανάγκασε τον Τραμπ να ανακοινώσει πως αποφάσισε η προεκλογική του εκδήλωση να γίνει τελικά μία ημέρα αργότερα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις