Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Ταϊλάνδη: 3.500 μακάκοι διώχνουν τον κόσμο από την πόλη Λοπμπούρι

Ταϊλάνδη: 3.500 μακάκοι διώχνουν τον κόσμο από την πόλη Λοπμπούρι
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ούτε μία, ούτε δύο αλλά… 3.500 μαϊμούδες έχουν «καταλάβει» το κέντρο μιας πόλης στην Ταϊλάνδη, «διώχνοντας» τους τουρίστες και βάζοντας λουκέτο σε επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα South China Post οι μαϊμούδες έχουν γίνει τόσο σημαντικό πρόβλημα που η δημοφιλής πόλη Λοπμπούρι της Ταϊλάνδης, κινδυνεύει να γίνει πόλη – φάντασμα, καθώς οι Κινέζοι επενδυτές παρακρατούν τα χρήματά τους μέχρι να αντιμετωπιστεί το ζήτημα.

Οι μακάκοι παρενοχλούν πελάτες και καταστρέφουν επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τον Surachat Chanprasit, αναπληρωτή του εμπορικού κέντρου Pingya, οι μαϊμούδες μπαίνουν συχνά στο εμπορικό κέντρο για να σκαρφαλώσουν και να ενοχλήσουν τους πελάτες που πηγαίνουν για τα ψώνια τους.

Όσο για τις μικρότερες επιχειρήσεις, οι μακάκοι προκαλούν ζημιές σε στέγες και παράθυρα που πρέπει να επιδιορθωθούν.

Το Εμπορικό Επιμελητήριο του Lopburi δήλωσε ότι το κέντρο της πόλης, που κάποτε ήταν μια σημαντική επιχειρηματική περιοχή, είναι τώρα έρημο και καταρρέει.

Οι τοπικοί αξιωματούχοι έχουν προσπαθήσει να διατηρήσουν τον πληθυσμό με προγράμματα μαζικής στείρωσης, αλλά οι πεινασμένοι πίθηκοι έχουν κρατήσει γερά. Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι της περιοχής αναμένεται να υπογράψουν μνημόνιο συνεργασίας με το Τμήμα Εθνικών Πάρκων, Άγριας Ζωής και Προστασίας Φυτών για την από κοινού εξεύρεση λύσεων στο πρόβλημα των πιθήκων.

Πηγή: ΕΡΤ/New York Post

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις