Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Ταϊλάνδη: Ξενοδοχεία και γυμναστήρια μετατρέπονται σε νοσοκομεία για τους ασθενείς με κορονοϊό

Ταϊλάνδη: Ξενοδοχεία και γυμναστήρια μετατρέπονται σε νοσοκομεία για τους ασθενείς με κορονοϊό
Φωτογραφία Reuters

Η Ταϊλάνδη θα κλείσει σχολεία, μπαρ και ινστιτούτα μασάζ και θα απαγορεύσει την πώληση αλκοολούχων ποτών στα εστιατόρια για τουλάχιστον δύο εβδομάδες ξεκινώντας από την Κυριακή έπειτα από την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος.

Οι δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχουν περισσότερα από 50 άτομα επίσης θα απαγορευτούν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της υπηρεσίας αντιμετώπισης του κορονοϊού Ταγουισίν Βισανουγιοτίν, ο οποίος πρόσθεσε ότι 18 επαρχίες, στις οποίες υπάγεται και η πρωτεύουσα Μπανγκόκ, έχουν χαρακτηριστεί “κόκκινες ζώνες”, ενώ η υπόλοιπη χώρα βρίσκεται στην κατηγορία της “πορτοκαλί ζώνης”.

Η Ταϊλάνδη ανέφερε σήμερα 1.582 νέα κρούσματα– τον πέμπτο μεγαλύτερο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊού αυτή την εβδομάδα– καθώς οι αρχές έχουν στήσει χιλιάδες νοσοκομεία εκστρατείας για να αντιμετωπίσουν την ροή των ασθενών και έχουν επιστρατεύσει τα ξενοδοχεία για να προσφέρουν επιπλέον κλίνες για τους ασυμπτωματικούς.

Με τα νέα αυτά κρούσματα ο συνολικός αριθμός των μολύνσεων ανήλθε σε 39.038 και ο αριθμός των θανάτων παραμένει 97.

Ξενοδοχεία και γυμναστήρια στη “μάχη” του κορονοϊού

Όλα τα κρούσματα πρέπει να νοσηλεύονται, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς στη χώρα, και με 10.461 ασθενείς να νοσηλεύονται ο νοσοκομειακός τομέας κινδυνεύει να επιβαρυνθεί επιπλέον.

Περισσότερες από 20.000 κλίνες έχουν τοποθετηθεί σε νοσοκομεία εκστρατείας της χώρας, σε γυμναστήρια και σε κοινοτικά κέντρα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, 5.000 κλίνες από 23 ξενοδοχεία πρόκειται να αξιοποιηθούν. Σχεδόν 2.000 κλίνες είναι κατειλημμένες και άλλες 7.000 μπορεί να δοθούν προς χρήση.

Τα ξενοδοχεία, όπου φιλοξενούνται ήδη ταξιδιώτες στην Ταϊλάνδη σε καθεστώς καραντίνας, είναι τα καταλληλότερα για αυτή τη χρήση, δήλωσε στο Reuters η Μαρίζα Σουκοσόλ Νουνμπάκντι, πρόεδρος της Ένωσης Ταϊλανδών Ξενοδόχων.

Τα ξενοδοχεία εγγράφονται μέσω το υπουργείου Υγείας και συνεργάζονται με τα νοσοκομεία εκείνα που έχουν ανάγκη από επιπλέον κλίνες.

Τα ξενοδοχεία ποικίλλουν, από τριών έως πέντε αστέρων εγκαταστάσεις που βρίσκονται κυρίως στα περίχωρα της πρωτεύουσας, η οποία είναι το επίκεντρο του τελευταίου κύματος της πανδημίας και όπου σήμερα καταγράφηκαν 312 νέα κρούσματα.

Η Ταϊλάνδη έχει μέχρι στιγμής καταφέρει να περιορίσει την αύξηση των κρουσμάτων σε σχέση με άλλες χώρες, αλλά το τρίτο κύμα σημειώνεται καθώς πολλοί ήταν οι ταξιδιώτες στη διάρκεια των διακοπών για το ταϊλανδικό νέο έτος, το Songkran, αυτή την εβδομάδα, και με δεδομένο ότι τα ποσοστά των εμβολιασμών παραμένουν χαμηλά.

Ο πρωθυπουργός Πραγιούθ Τσαν-ότσα δήλωσε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφή για την πιθανότητα να παραλάβει τα εμβόλια Sputnik V και Pfizer.

Μέχρι στιγμής διαθέτει δύο εκατομμύρια δόσεις από το κινεζικό εμβόλιο Sinovac και 117.300 εμβόλια της AstraZeneca.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις