Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Ταϊλάνδη: Live η τρίτη μέρα επιχείρησης – Θα βγουν οι πέντε τελευταίοι σήμερα

Ταϊλάνδη: Live η τρίτη μέρα επιχείρησης – Θα βγουν οι πέντε τελευταίοι σήμερα

– Αγωνία στην Ταϊλάνδη για την τελευταία φάση της επιχείρησης απεγκλωβισμού
– 19 δύτες μπήκαν στη σπηλιά για να βγάλουν τα τέσσερα παιδιά και τον προπονητή τους
– Θα βγουν όλοι σήμερα δήλωσε ο επικεφαλής της επιχείρησης διάσωσης
– Καλά στην υγεία τους τα παιδιά που έχουν διασωθεί αλλά θα… χάσουν το Μουντιάλ της Ρωσίας
– Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις στο live blog του newsit.gr

Η τρίτη φάση της επιχείρησης για τον απεγκλωβισμό των τελευταίων τεσσάρων παιδιών και του προπονητή τους που εγκλωβίστηκαν από τις 23 Ιουνίου σε σπήλαιο στην Ταϊλάνδη ξεκίνησε στις 10:08 (τοπική ώρα, 06:08 ώρα Ελλάδας). Στόχος των σωστικών συνεργείων να βγάλουν και τους πέντε σήμερα, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της επιχείρησης.

Η βροχή που έπεσε νωρίτερα δεν προκάλεσε προβλήματα στον σχεδιασμό. 19 δύτες, μέλη των Ειδικών Δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης αλλά και ξένοι ειδικοί, μπήκαν στον δαίδαλο των πλημμυρισμένων σπηλαίων με έναν και μόνο στόχο: να βγάλουν σώους και τους πέντε τελευταίους εγκλωβισμένους.

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο live blog του newsit.gr

Η τρίτη φάση της επιχείρησης στην Ταϊλάνδη

Η τρίτη φάση της επιχείρησης διάσωσης στον λαβύρινθο μισοπλημμυρισμένων σπηλαίων στη βόρεια Ταϊλάνδη, με σκοπό να βγουν τα τέσσερα εναπομείναντα αγόρια και ο προπονητής της ομάδας ποδοσφαίρου τους, άρχισε το πρωί της Τρίτης (10.07.2018), ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αποστολής διάσωσης.

Ο Ναρονγκσάκ Οσοτανακόρν διευκρίνισε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων ότι η νέα φάση της επιχείρησης, που η αποστολή ελπίζει πως θα είναι και η τελευταία, άρχισε περί τις 10:08 τοπική ώρα (στις 06:08 ώρα Ελλάδας).

«Και οι πέντε θα βγουν ταυτόχρονα σήμερα», πρόσθεσε, εν μέσω επευφημιών και κραυγών χαράς από τους δημοσιογράφους και μέλη της αποστολής διάσωσης.

Συνολικά 19 μέλη της αποστολής διάσωσης, στην οποία συμμετέχουν   Η επιχείρηση είχε πλέον ακόμα πιο επείγουσα φύση, καθώς μετεωρολόγοι προέβλεπαν βροχοπτώσεις στην περιοχή όπου βρίσκονται παγιδευμένα τα εναπομείναντα παιδιά κι ο προπονητής της ομάδας τους.

«Ελπίζουμε ότι σήμερα θα τελειώσουμε γρηγορότερα από ό,τι τις προηγούμενες φορές ή ότι θα τα καταφέρουμε στον ίδιο χρόνο», ανέφερε ο επικεφαλής της αποστολής.

Η κατάσταση των παιδιών

Τα οκτώ παιδιά που βγήκαν πρώτα από τη σπηλιά είναι καλά στην υγεία τους, τόσο από σωματική όσο και από ψυχολογική άποψη, δήλωσε ο Τζεσάντα Τσοκενταμρονγκσούκ, στέλεχος του υπουργείου Υγείας. Ένα δεύτερο στέλεχος του υπουργείου, ωστόσο, τόνισε πως οι εξετάσεις αίματος στις οποίες υποβλήθηκαν έδειξαν πως όλα έχουν συμπτώματα μόλυνσης, υποβάλλονται σε εξετάσεις και θα επιτραπεί μεν στους γονείς τους να τα επισκεφθούν, αλλά όχι αμέσως.

Σύμφωνα με το δεύτερο στέλεχος του υπουργείου Υγείας, «όλα τα παιδιά» θα μείνουν στο νοσοκομείο για παρακολούθηση προληπτικά, μία εβδομάδα. Που σημαίνει ότι δεν θα μπορέσουν να ταξιδέψουν στη Μόσχα για τον τελικό του Μουντιάλ της Ρωσίας την προσεχή Κυριακή (14.07.2018).

Η περιπέτεια των 12 παιδιών έχει συγκινήσει τους πάντες και ο πρόεδρος της FIFA τα κάλεσε στον μεγάλο τελικό, αλλά αυτό δεν είναι δυνατόν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις