Κόσμος

Ταϊλάνδη: Νάρκωσαν τα παιδιά για να τα βγάλουν από το σπήλαιο

Η αποκάλυψη ήρθε από έναν από τους δύτες που λαμβάνουν μέρος στην επιχείρηση διάσωσης στην Ταϊλάνδη. Όπως είπε οι διασώστες νάρκωσαν μερικώς τα παιδιά για να μπορέσουν να τα βγάλουν από το σπήλαιο.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Προφανώς οι διασώστες επέλεξαν να ναρκώσουν μερικώς τα παιδιά για να μην πανικοβληθούν κατά την πολύωρη πορεία ως την έξοδο. Την αποκάλυψη έκανε σε δανικό ραδιόφωνο ο Ιβαν Κάρατζιτς, δύτης που μετέχει στην επιχείρηση στην Ταϊλάνδη.

Όπως είπε ο Κάρατζιτς στο Danmarks Radio τα παιδιά δεν ήταν πλήρως ναρκωμένα, δεν ήταν ωστόσο και σε θέση να μιλήσουν. Φαίνεται ότι τους είχε χορηγηθεί κάποιο σκεύασμα ανάλογο με εκείνα που δίδονται σε ανθρώπους για κρίσεις άγχους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αναφορές για απόπειρες αυτοκτονίας στο αεροπλανοφόρο «Λίνκολν» - «Ελπίζουν να μην ξυπνήσουν αύριο»
Το πλήρωμα διανύει τον ένατο μήνα στη θάλασσα και έχει συμπληρώσει 250 συνεχόμενες ημέρες χωρίς να προσεγγίσει στεριά, κάτι που αποτελεί ρεκόρ για αεροπλανοφόρο στη σύγχρονη εποχή
Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln στην Αραβική Θάλασσα
6
Το Κογκρέσο των ΗΠΑ δίνει «ψήφο εμπιστοσύνης» στην ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ – «Προτεραιότητα ο GSI»
«Το έργο θα συμβάλει στην άρση της ενεργειακής απομόνωσης της Κύπρου, θα ενισχύσει την ασφάλεια εφοδιασμού του Ισραήλ και θα επιτρέψει αμφίδρομες ροές ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ της Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου»
Στιγμιότυπο από εργασίες ηλεκτρικής διασύνδεσης 14