Κόσμος

Ταϊλάνδη: Τον Νοέμβριο οι δοκιμαστικές δοκιμές εμβολίου για τον κορονοϊό σε ανθρώπους

Ερευνητές στην Ταϊλάνδη σχεδιάζουν να αρχίσουν τη δοκιμή σε ανθρώπους ενός πιθανού εμβολίου για τον νέο κορονοϊό τον Νοέμβριο και ετοιμάζουν 10.000 δόσεις.

Αυτό δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος στην Ταϊλάνδη, προσθέτοντας ότι ο στόχος τους είναι ένα εμβόλιο που θα μπορεί να είναι έτοιμο για χρήση ως τα τέλη της ερχόμενης χρονιάς.

Έπειτα από τα θετικά αποτελέσματα που είχαν οι δοκιμές σε πρωτεύοντα θηλαστικά, το επόμενο βήμα είναι η παρασκευή δόσεων του εμβολίου για δοκιμές σε ανθρώπους, δήλωσε ο διευθυντής του προγράμματος ανάπτυξης εμβολίου του Πανεπιστημίου Σουλαλονγκόρν της Μπανγκόκ.

Για την Covid-19 δεν υπάρχουν εγκεκριμένα εμβόλια. Ωστόσο παγκοσμίως γίνονται δοκιμές σε ανθρώπους για 19 πειραματικά εμβόλια. Η Κίνα προηγείται στην κούρσα αυτή, με ένα πειραματικό εμβόλιο της Sinovac Biotech Ltd.

Μια πρώτη μονάδα στην Ταϊλάνδη αναμένεται να ολοκληρώσει την παραγωγή εμβολίων τον Οκτώβριο και να σταλούν αυτά σε μια δεύτερη μονάδα, η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρώσει το έργο της ως τον Νοέμβριο, δήλωσε ο Κίατ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα.

Αρχικά υπήρχε ο στόχος για τη δοκιμή των πειραματικών αυτών εμβολίων τον Σεπτέμβριο, αλλά όπως σημείωσε ο ίδιος, δεν θα καταστεί δυνατό να έχει παραχθεί επαρκής ποσότητα ως τότε.

Εγκαταστάσεις στο Σαν Ντιέγκο και το Βανκούβερ θα παράξουν στη συνέχεια 10.000 δόσεις για τη δοκιμή του εμβολίου σε 5.000 ανθρώπους. Η πρώτη ομάδα, ηλικίας 18 ως 60 ετών, θα λάβει διαφορετικές δόσεις του εμβολίου, σημείωσε ο Κίατ.

Στις δοκιμές αυτές δεν θα γίνουν αποδεκτοί εθελοντές “έως ότου λάβουμε έγκριση από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων της Ταϊλάνδης και μια επιτροπή δεοντολογίας”, πρόσθεσε.

Η ταϊλανδέζικη εταιρεία BioNet-Asia προετοιμάζει τις εγκαταστάσεις της για μεγάλης κλίμακας παραγωγή αν οι δοκιμές του εμβολίου αποδειχθούν επιτυχείς, συμπλήρωσε.

“Αν όλα πάνε βάσει σχεδίου, το εμβόλιο θα είναι έτοιμο για την Ταϊλάνδη το τρίτο ή τέταρτο τρίμηνο του ερχόμενου έτους”, κατέληξε ο Κίατ.

Η Ταϊλάνδη έχει καταγράψει ως σήμερα συνολικά 3.217 επιβεβαιωμένα κρούσματα νέου κορονοϊού και 58 θανάτους από Covid-19.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το σχέδιο Νετανιάχου για κατάληψη της Γάζας συνιστά νέα κλιμάκωση σημειώνει η Παλαιστινιακή Αρχή
«Η Λωρίδα της Γάζας είναι αναπόσπαστο μέρος του Κράτους της Παλαιστίνης, όπως ακριβώς η Ιερουσαλήμ και η Δυτική Όχθη. Χωρίς αυτήν, δεν θα υπάρξει παλαιστινιακό κράτος»
Η κατεστραμμένη Γάζα
Ανάλυση Sky News: Ο λόγος που η συνάντηση Πούτιν και Τραμπ στην Αλάσκα αποτελεί νίκη για τη Ρωσία
Για να πραγματοποιηθεί η επίσκεψή Πούτιν στην Αλάσκα, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ θα πρέπει μάλλον να άρει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, όπως έκανε και όταν ο επενδυτικός απεσταλμένος Κιρίλ Ντμίτριεφ ταξίδεψε στην Ουάσινγκτον
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν 3
Reuters: Η Ρωσία παρακάμπτει τις δυτικές κυρώσεις – Κρατική βιομηχανική εταιρεία προμηθεύεται οπλικά συστήματα από τη Siemens
Ρωσικοί μεσάζοντες αγοράζουν οπλικά συστήματα και εξαρτήματα μέσω Κίνας που έχει ως «εταιρεία-έτερο» την γερμανική Siemens, παρά τις κυρώσεις που επιβάλλουν ΕΕ και ΗΠΑ
Ένας στρατιώτης της 57ης Ανεξάρτητης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας επισκευάζει ένα άρμα μάχης, εν μέσω της ρωσικής επίθεσης κατά της Ουκρανίας, στην περιοχή του Χάρκοβο 1