Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Ταϊβάν: Αγωνία για τους 62 αγνοούμενους μετά τον σεισμό [pics]

Ταϊβάν σεισμός
Φωτογραφία EPA

Οι συνεχείς μετασεισμικές δονήσεις δυσχεραίνουν το έργο των σωστικών συνεργείων στην Ταϊβάν. Ο σεισμός των 6,4 Ρίχτερ άφησε πίσω τους εννέα νεκρούς και 62 τραυματίες.

Ο σεισμός έπληξε την παραθαλάσσια πόλη Χουάλιεν τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα) της περασμένης Τρίτης. Είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ταϊβάν, με πληθυσμό 100.000 κατοίκους.

Ο νεότερος απολογισμός από τον σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ είναι 9 νεκροί και 62 αγνοούμενοι. Οι τραυματίες έχουν περάσει τους 265. Τέσσερα κτίρια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, δεκάδες άλλα έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Αρχικά εκφράζονταν φόβοι ότι αγνοούνταν ακόμη και 150 άνθρωποι.

Μετασεισμοί και αγωνιώδεις έρευνες

Οι νευρικοί κάτοικοι υπομένουν τους αλλεπάλληλους μετασεισμούς, ανάμεσά τους έναν ισχύος 5,7 βαθμών αργά το βράδυ της Τετάρτης και πολλές μικρότερες δονήσεις.

Πολλοί από τους αγνοούμενους πιστεύεται ότι παγιδεύτηκαν σε μια 12ώροφη πολυκατοικία που πήρε κλίση 45 μοιρών. Κάτοικοι και έπιπλα εκσφενδονίστηκαν από τη μια πλευρά των διαμερισμάτων τους στην άλλη στο κτίριο, που υπέστη τεράστιες ζημιές.

Αρνήθηκε βοήθεια από την Κίνα η Ταϊβάν

Η Ταϊβάν είναι ανεξάρτητη νησιωτική χώρα την οποία η Κίνα εξακολουθεί να θεωρεί αποσχισμένη επαρχία της. Το Πεκίνο προσέφερε βοήθεια αλλά η Ταϊβάν αρνήθηκε να τη δεχτεί. «Εκτιμούμε την προσφορά τους αλλά για την ώρα δεν χρειαζόμαστε τη βοήθειά τους» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Υποθέσεων της χώρας, Τσιού Τσουι – τσενγκ.

Η Ταϊβάν βρίσκεται κοντά στο σημείο όπου τέμνονται δύο τεκτονικές πλάκες και πλήττεται συχνά από ισχυρούς σεισμούς. Μια δόνηση 6,1 βαθμών είχε σημειωθεί μόλις την Κυριακή σε σχετικά μικρή απόσταση από τη Χουάλιεν.

Πάνω από 100 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους σε έναν σεισμό που έπληξε το νότιο τμήμα της Ταϊβάν το 2016. Πολλοί κάτοικοι της χώρας θυμούνται ακόμη με τρόμο τον σεισμό των 7,6 βαθμών του 1999 που σάρωσε τη νήσο και στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 2.000 ανθρώπους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και sputniknews.com
Φωτογραφίες: EPA

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις