Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Ταϊβάν: Κατασκοπευτικό θρίλερ – Αντισυνταγματάρχης προσπάθησε να αυτομολήσει στην Κίνα με Chinook

Ταϊβάν: Κατασκοπευτικό θρίλερ – Αντισυνταγματάρχης προσπάθησε να αυτομολήσει στην Κίνα με Chinook

Ένα απίστευτο κατασκοπευτικό θρίλερ σημειώθηκε στη Ταϊβάν όταν ένας Αντισυνταγματάρχης της Αεροπορίας Στρατού, συνελήφθη προτού αυτομολήσει στην Κίνα με ένα ελικόπτερο τύπου CH-47 Chinook.

Όπως ανέφεραν οι αρχές της Ταϊβάν, οι πρώτες πληροφορίες για το περιστατικό έγιναν δημοσίως γνωστές από το κινεζόφωνο δίκτυο CTWANT, σύμφωνα με το οποίο, ένας Αξιωματικός του Στρατού της Ταϊβάν με το επώνυμο «Χσιε» είχε επικοινωνία με μέλη του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας, με στόχο να τον δωροδοκήσουν για να αυτομολήσει στην Κίνα με ένα ελικόπτερο τύπου Chinook.

Αρχικά ο Αντισυνταγματάρχης αρνήθηκε, ωστόσο τελικά αποδέχθηκε την πρόταση των Κινέζων όταν του είπαν ότι θα λάβει το ποσό των 15 εκατομμυρίων δολαρίων και ότι σε περίπτωση που προκύψει επεισόδιο στα σύνορα, θα μεταφέρουν με ασφάλεια την οικογένειά του στην Ταϊλάνδη. Ο Ταϊβανέζος αξιωματικός είχε εντολή να διαφύγει με ελικόπτερο τύπου CH-47 Chinook, το οποίο θα προσγείωνε σε κινεζικό αεροπλανοφόρο.

Ο Υπουργός Άμυνας της Ταϊβάν δήλωσε ότι ο Αντισυνταγματάρχης συνελήφθη μαζί με τους συνεργούς του και ότι πλέον λαμβάνονται πολύ δραστικά μέτρα για να αντιμετωπιστούν αφενός οι όποιες συνέπειες και ζημιές προκλήθηκαν από τις συγκεκριμένες κατασκοπευτικές δραστηριότητες και αφετέρου πιθανές απόπειρες ίδιας φύσης από το Πεκίνο. Ακόμα, ο Ταϊβανέζος Υπουργός Άμυνας τόνισε ότι οι υπηρεσίες εθνικής ασφάλειας διεξάγουν ήδη έρευνα και έχουν διαβιβάσει όλες τις πληροφορίες που διαθέτουν για την υπόθεση στις εισαγγελικές αρχές.

Πηγή: Onalert.gr με πληροφορίες από Taipei Times

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις