Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Ταϊβάν: Κρίσιμες τοπικές εκλογές που μπορούν να αλλάξουν πολλά!

Ταϊβάν
Φωτογραφία Αρχείου: Reuters

Σήμερα, Σάββατο 24.11.2018, οι πολίτες της Ταϊβάν ψηφίζουν κατά την διεξαγωγή τοπικών εκλογών, οι οποίες έχουν ιδιαίτερη πολιτική σημασία, για το κυβερνών κόμμα.

Το κυβερνών κόμμα στην Ταϊβάν υποστηρίζει την ανεξαρτησία στις σημερινές εκλογές που προηγούνται των προεδρικών εκλογών, οι οποίες με την σειρά τους θα διεξαχθούν μετά από σχεδόν έναν χρόνο.

Οι εκλογείς λαμβάνουν μέρος σε ένα αμφιλεγόμενο δημοψήφισμα για τον γάμο μεταξύ ζευγαριών του ίδιου φύλου.

Η κρισιμότητα των εκλογών στην Ταϊβάν

Τις εξελίξεις γύρω από τις εκλογές, αλλά και το εκλογικό αποτέλεσμα παρακολουθεί άμεσα το Πεκίνο, με την πρόεδρο Τσάι Ινγκ-γουέν να έχει καταγγείλει την Κίνα, για προσπάθεια επηρεασμού του εκλογικού αποτελέσματος μέσω της άσκησης “πολιτικού εκφοβισμού,” αλλά και της διασποράς “ψευδών ειδήσεων.”

Ταϊβάν

“Ο καιρός είναι καλός σήμερα κι ελπίζω ότι όλοι θα ψηφίσουν,” δήλωσε η πρόεδρος Τσάι στα τοπικά ΜΜΕ, κατά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος στην πρωτεύουσα Ταϊπέι.

Ταϊβάν

Από τις σημερινές εκλογές θα εκλεγούν περισσότεροι από 11.000 τοπικοί αξιωματούχοι σε δημαρχίες, αλλά και δημοτικά, κοινοτικά συμβούλια, ενώ η εκλογική μάχη στον δήμο της πόλης Καοσιούνγκ, θεωρείται καθοριστικής πολιτικής σημασίας για το κυβερνών Δημοκρατικό Προοδευτικό Κόμμα (DPP), που ελέγχει την δημοτική αρχή της πόλης για δύο δεκαετίες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις