Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Ταϊβάν: Σοκαριστικά βίντεο από τη στιγμή του μεγάλου σεισμού

Ταϊβάν: Σοκαριστικά βίντεο από τη στιγμή του μεγάλου σεισμού

Κόβουν την ανάσα τα βίντεο που έρχονται από την Ταϊβάν και τα οποία έχουν καταγράψει τη στιγμή του μεγάλου σεισμού, μεγέθους τουλάχιστον 7,2 Ρίχτερ, που χτύπησε το νησί.

Ο σεισμός στην Ταϊβάν σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (03.04.2024) και έχει προκαλέσει πολλές ζημιές σε διάφορες περιοχές.

Κάποια κτίρια κατέρρευσαν, ενώ άλλα έχουν πάρει επικίνδυνη κλίση. Οι επιστήμονες ανέφεραν ότι πρόκειται για τον ισχυρότερο σεισμό που έχει χτυπήσει τη χώρα τα τελευταία 25 χρόνια. 

Εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να υπάρχουν παγιδευμένοι σε κάποια κτίρια που έχουν καταρρεύσει και ήδη έχουν ξεκινήσει έρευνες από τα σωστικά συνεργεία. Ο μέχρι τώρα απολογισμός είναι 4 νεκροί και 711 τραυματίες. 

Τα βίντεο που έρχονται από την Ταϊβάν είναι σοκαριστικά:

 

 

Ο υποθαλάσσιος σεισμός σημειώθηκε στις 07:58 (τοπική ώρα· 02:58 ώρα Ελλάδας) σε βάθος 15,5 χλμ., σε τοποθεσία κοντά στις ανατολικές ακτές της Ταϊβάν, σύμφωνα με τη μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία της νήσου. Ήταν ισχύος μεγαλύτερης των 7 βαθμών (7,5 Ρίχτερ). 

Οι σοβαρότερες υλικές ζημιές έχουν καταγραφεί στην πόλη Χουάλιεν, λιμάνι 100.000 κατοίκων, πρωτεύουσα της ομώνυμης αραιοκατοικημένης κομητείας, όπου κατέρρευσαν δυο κτίρια «πιθανόν» παγιδεύοντας ενοίκους τους, σύμφωνα με την πυροσβεστική της Ταϊβάν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις