Σάββατο, 25 Μαΐ
20oC Αθήνα

Ταϊβάν: Στο έλεος του τυφώνα Κόινου – Χτυπά με ταχύτητα 342 χλμ την ώρα

Ταϊβάν: Στο έλεος του τυφώνα Κόινου – Χτυπά με ταχύτητα 342 χλμ την ώρα

Άνεμοι ρεκόρ καταγράφηκαν σε ηφαιστειακό νησί πολύ κοντά στη νοτιοανατολική ακτή της Ταϊβάν, εξαιτίας του τυφώνα Κόινου.

«Ριπές ανέμου μέγιστης ταχύτητας 95,2 μέτρων το δευτερόλεπτο μετρήθηκαν στο νησί των Ορχιδέων τη νύχτα, πρόκειται για νέο ρεκόρ στην Ταϊβάν», ανέφερε η μετεωρολογική υπηρεσία.

Πρόκειται για ταχύτητα που ισοδυναμεί με 342,7 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Οι αρχές της Ταϊβάν ανακοίνωσαν χθες πως θα ακυρώνονταν πάνω από 100 πτήσεις, διεθνείς και εσωτερικού, και έκλεισαν τα σχολεία σε ορισμένους τομείς στο νότιο τμήμα της νήσου, ενόψει της έλευσης του τυφώνα Κόινου, ο οποίος θα είναι ο δεύτερος που την πλήττει μέσα σε έναν μήνα.

Πάνω από 200 άνθρωποι χρειάστηκε εξάλλου να απομακρυνθούν εσπευσμένα από τα σπίτια τους εξαιτίας της ανησυχίας για κατολισθήσεις στο νότιο τμήμα της νήσου.

Ο τυφώνας αναμένεται να πλήξει αρχικά το νότιο τμήμα της Ταϊβάν, όμως ειδικός στις προγνώσεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας τόνισε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η πορεία που θα ακολουθήσει είναι αυτή τη στιγμή «αβέβαιη».

Γενικά η Ταϊβάν γνωρίζει συχνές τροπικές καταιγίδες από τον Μάιο ως τον Νοέμβριο, όμως ο τυφώνας Χαϊκούι, στις αρχές Σεπτεμβρίου, ήταν ο πρώτος που έπληξε απευθείας τη νήσο έπειτα από τέσσερα χρόνια, προκαλώντας καταρρακτώδεις βροχές, φέροντας σφοδρούς ανέμους και αναγκάζοντας σχεδόν 8.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Μετά την Ταϊβάν, ο τυφώνας αναμένεται να κατευθυνθεί προς την ανατολική ακτή της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ της Κίνας, σύμφωνα με το μετεωρολογικό παρατηρητήριο του Χονγκ Κονγκ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις