Κόσμος

Τέιλορ Σουίφτ: Ο 19χρονος τζιχαντιστής σχεδίαζε να σκοτώσει «απίστους» στη συναυλία στη Βιέννη

Τη φωτογραφία του 19χρονου τζιχαντιστή που συνελήφθη επειδή σχεδίαζε με δύο ακόμα έφηβους (έναν 17χρονο και έναν 15χρονο) τρομοκρατική επίθεση σε μια από τις συναυλίες που επρόκειτο να πραγματοποιήσει η Τέιλορ Σουίφτ (Taylor Swift) στη Βιέννη, έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία της Αυστρίας, το απόγευμα της Πέμπτης (8.8.24).

Σύμφωνα με τις αυστριακές Αρχές, ο 19χρονος Μπεράν Α. (Beran A.) σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση σε μια από τις συναυλίες της Τέιλορ Σουίφτ στη Βιέννη, οι οποίες τελικά ακυρώθηκαν.

Μάλιστα, κατά την ανάκρισή του από την αυστριακή αστυνομία φέρεται να δήλωσε ότι σχεδίαζε «να σκοτώσει άπιστους στη Βιέννη».

Οι τρομοκράτες σχεδίαζαν να χρησιμοποιήσουν μαχαίρια και βόμβες και να χτυπήσουν στη συναυλία στο στάδιο «Ερνστ Χάπελ» της Βιέννης όπου υπολογιζόταν ότι θα ήταν παρόντες περίπου 20.000 άνθρωποι.

«Εχει προχωρήσει σε πλήρη ομολογία και δήλωσε ότι είχε την πρόθεση να διαπράξει επίθεση με την βοήθεια εκρηκτικών υλών και μαχαιριών», δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο διευθυντής των αυστριακών υπηρεσιών Πληροφοριών (DSN) Ομάρ Χαϊτζάουι-Πίρχνερ.

«Στόχος του ήταν να σκοτωθεί και να σκοτώσει μεγάλο αριθμό ανθρώπων, είτε σήμερα, είτε αύριο, κατά την διάρκεια της συναυλίας», πρόσθεσε.

Πλήθος κόσμου τραγουδούσε στο κέντρο της Βιέννης

Λίγο μετά την ανακοίνωση για την ακύρωση των συναυλιών της Τέιλορ Σουίφτ στη Βιέννη, τον γύρο του διαδικτύου άρχισαν να κάνουν βίντεο με πλήθος θαυμαστών της στο κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας να τραγουδά γνωστές επιτυχίες της Αμερικανίδας σταρ.

Σημειώνεται πάντως ότι οι συναυλίες της Τέιλορ Σουίφτ στο Λονδίνο, που είναι προγραμματισμένες για τις 15 έως 20 Αυγούστου, με τη μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου να δηλώνει πως δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος για τη ματαίωσή τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μπιλ και Χίλαρι Κλίντον αρνήθηκαν να καταθέσουν στο Κογκρέσο για την υπόθεση Επστάιν
«Κάθε άνθρωπος πρέπει να αποφασίσει πότε έχει δει ή έχει υποφέρει αρκετά και είναι έτοιμος να αγωνιστεί για αυτή τη χώρα, τις αρχές της και τον λαό της, ανεξάρτητα από τις συνέπειες», έγραψαν οι Κλίντον σε μια μακρά επιστολή την οποία δημοσίευσαν οι New York Times
Ο Μπιλ Κλίντον εμφανίζεται σε αρχεία του Τζέφρι Επστάιν
Η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας ακύρωσε όλες τις εμφανίσεις της, επιδεινώνεται η κατάσταση υγείας της αδερφής της Ειρήνης
Η μητέρα του βασιλιά Φελίπε της Ισπανίας θέλει να βρίσκεται στο πλευρό της μικρότερης αδερφής της, της 83χρονης πριγκίπισσας Ειρήνης - Η τελευταία δημόσια εμφάνισή της ήταν στις 7 Φεβρουαρίου 2025, στην Αθήνα, στον γάμο του ανιψιού της, Νικόλαου Ντε Γκρες με τη Χρυσή Βαρδινογιάννη
H βασίλισσα Σοφία με την αδερφή της πριγκίπισσα Ειρήνη
Ερφάν Σολτανί, ο 26χρονος διαδηλωτής στο Ιράν που θέλει να κρεμάσει ο Χαμενεΐ και θα περάσει μόλις 10 τελευταία λεπτά με την οικογένειά του
Καταδικάστηκε σε θάνατο χωρίς δίκη, χωρίς δικηγόρο και η εκτέλεσή του με απαγχονισμό έχει προγραμματιστεί για αύριο Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2026
Ο Ερφάν Σολτανί 5