Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Τέξας: Δεύτερη εκτέλεση για το 2018 – Ποιος ήταν ο Γουίλιαμ Ρέιφορντ

Τέξας εκτέλεση
Φωτογραφία Αρχείου

Ο 64χρονος Γουίλιαμ Ρέιφορντ έγινε ο δεύτερος θανατοποινίτης που εκτελείται στο Τέξας μέσα στο 2018. Σκότωσε την πρώτη φορά, αφέθηκε ελεύθερος και σκότωσε ξανά.

Οι δικηγόροι του Γουίλιαμ Ρέιφορντ ήλπιζαν ότι θα απέτρεπαν την εκτέλεσή του την ύστατη στιγμή. Αλλά το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ έδωσε το “πράσινο” φως για την εκτέλεσή του. Και οι αρχές της πολιτείας του Τέξας προχώρησαν, το βράδυ της Τρίτης (30.01.2018), στην εκτέλεση του άνδρα που σκότωσε την πρώην γυναίκα του και την πρώην σύντροφό του.

Ο 64χρονος Αφροαμερικανός εκτελέστηκε με θανατηφόρο κοκτέιλ ενέσιμων ουσιών στη φυλακή Χάντσβιλ. Έγινε έτσι ο δεύτερος θανατοποινίτης που εκτελέστηκε στις ΗΠΑ φέτος. Η πρώτη εκτέλεσεη είχε γίνει επίσης στο Τέξας.

Ποιος ήταν ο Γουίλιαμ Ρέιφορντ

Το 1999 ο Ρέιφορντ είχε ξυλοκοπήσει, μαχαιρώσει και στραγγαλίσει την πρώην σύντροφό του Κάρολ Λιν Τόμας Χολ. Εγκατέλειψε το πτώμα της σε έναν υπόνομο μετά το έγκλημα. Είχε επίσης τραυματίσει με μαχαίρι τον έφηβο γιο της.

Όταν δολοφόνησε την Χολ, ο Ρέιφορντ είχε μόλις αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους. Είχε φυλακιστεί ξανά για δολοφονία. Είχε σκοτώσει, ξανά με μαχαίρι, την πρώην γυναίκα του Γκέιλ Ρέιφορντ, μπροστά στα τέσσερα παιδιά τους.

Για τη δολοφονία της είχε καταδικαστεί σε 23 χρόνια φυλάκισης. Όταν αποφυλακίστηκε με όρους, είχε εκτίσει τα οκτώ χρόνια της ποινής του.

Οι αρχές του Τέξας προγραμματίζουν την Πέμπτη άλλη μια εκτέλεση θανατοποινίτη. Αυτή η Πολιτεία ιστορικά εκτελεί τους περισσότερους θανατοποινίτες από κάθε άλλη στη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις