Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Τέξας: Νεκρό ένα παιδί από την αμοιβάδα που τρώει τον εγκέφαλο – Κόλλησε σε συντριβάνι

Τέξας: Νεκρό ένα παιδί από την αμοιβάδα που τρώει τον εγκέφαλο – Κόλλησε σε συντριβάνι

Τραγική κατάληξη είχε ένα 6χρονο αγοράκι στο Τέξας των ΗΠΑ αφού πέθανε μετά από λοίμωξη που προκλήθηκε από την αμοιβάδα που τρώει τον εγκέφαλο. Το παιδάκι μολύνθηκε μετά την επίσκεψή του σε ένα συντριβάνι, εισήχθη στο νοσοκομείο και κατέληξε μετά από έξι ημέρες. 

Το περιστατικό, όπως αναφέρει η Daily Mail, σημειώθηκε στην πόλη Άρλινγκτον στις 5 Σεπτεμβρίου. Μετά από έρευνα των υγειονομικών αρχών της πόλης μαζί με το CDC, επιβεβαιώθηκε ότι στο συντριβάνι που είχε πάει να παίξει το 6χρονο παιδάκι υπήρχε η διαβόητη Naegleria Fowleri, η αμοιβάδα που τρώει τον εγκέφαλο. 

Το μικρό αγοράκι πέθανε στο νοσοκομείο Cook Children’s Medical Center στις 11 Σεπτεμβρίου από πρωτοπαθής μηνιγγοεγκεφαλίτιδα. Σπάνια και συχνά θανατηφόρα λοίμωξη που προκαλείται από την αμοιβάδα Naegleria Fowleri.

Αξιωματούχοι της πόλης λένε ότι τα αρχεία από δύο από τα τέσσερα συντριβάνια – στο Don Misenhimer Park και στο Beacon Recreation Center – δείχνουν ότι οι υπάλληλοι δεν κατέγραφαν με συνέπεια, ή σε ορισμένες περιπτώσεις δεν διεξήγαγαν τις δοκιμές ποιότητας του νερού που απαιτούνται πριν από το καθημερινό άνοιγμα των εγκαταστάσεων.

Όπως αναφέρει το CNN, μετά το τραγικό περιστατικό έχει σημάνει συναγερμός για τις περιοχές Λέικ Τζάκσον, Φρίπορτ, Άνγκλετον, Μπραζόρια, Ρίτσγουντ, Όιστερ Κρικ, Κλουτ και Ρόζενμπεργκ. Η Επιτροπή Περιβαλλοντικής Ποιότητας εξέδωσε οδηγία ζητώντας από τους κατοίκους που είναι συνδεδεμένοι με ένα συγκεκριμνένο δίκτυο να μην χρησιμοποιήσουν καθόλου τρεχούμενο νερό από τις βρύσες τους, καθώς εντοπίστηκε η παρουσία εγκεφαλοφάγων αμοιβάδων.

Με πληροφορίες από Daily Mail και CNN 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις